string(9) "claudebot"

Kieftenbeld debuteert; Tadic uitgeschakeld.

Woensdag 11 augustus 2010 om 21:01

Maikel Kieftenbeld heeft woensdagavond in de Liechtensteinse hoofdstad Vaduz zijn debuut gemaakt in Jong Oranje, dat won met 3-0. Jong Servië verloor met Dusan Tadic in Slowakije (2-1) en is zo goed als uitgeschakeld.

Jong Oranje startte met oud-FC’ers Stefan Nijland en Daley Blind in de basis en nam voor de pauze een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Eric Falkenburg. Na de pauze voerden Jens Toornstra en Bas Dost de score op naar 3-0. Een halfuur voor tijd had Maikel Kieftenbeld zijn debuut gemaakt, als vervanger van rechtsachter Darryl Janmaat.

De ploeg van bondscoach heeft na zeven van de acht duels nog altijd de perfecte score. Door het gelijkspel van Spanje in Finland is Nederland bovendien verzekerd van deelnames aan de play-offs om zeven EK-tickets. Het uitduel met Jong Spanje van begin september is alleen voor de Spanjaarden nog van belang.

Met Dusan Tadic ging het een stuk minder. Jong Servië moest winnen in Slowakije om de kansen op het EK levend te houden. Het thuisland nam echter met 2-0 de leiding. Jong Servië kwam nog wel terug tot 2-1, maar heeft alleen nog een theoretische kans op EK-deelname. In september speelt de ploeg nog thuis tegen Jong Kroatië.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’