string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘De wil is er wel’.

Maandag 13 februari 2012 om 09:32

Na afloop van de verloren uitwedstrijd tegen VVV-Venlo was er volop teleurstelling in het kamp van FC Groningen. Dusan Tadic, Tim Keurntjes en Maikel Kieftenbeld geven hun analyse op de wedstrijd.

Dusan Tadic: “We missen vanaf het begin durf en lef, nemen geen risico. In de tweede helft spelen we wel met lef en laten we zien een betere ploeg te hebben dan VVV-Venlo. Het lijkt alsof we vanaf het begin wat angstig zijn. We moeten agressiever zijn, meer het initiatief nemen. Het is logisch dat sommige spelers met minder vertrouwen spelen. Maar alleen door te durven en in onszelf te geloven kunnen we weer goede prestaties neerzetten.”
“In de tweede helft is er wel die durf. Dat komt ook omdat we met 2-0 achter staan en iets moeten proberen. Maar dat moeten we vanaf het begin doen. Je hebt altijd een mindere periode. Maar juist dan moeten we laten zien dat we het verdienen om voor FC Groningen te voetballen. Dat we een goede ploeg zijn met voldoende kwaliteiten.”
“Ik denk dat het geen verkeerd moment is om volgende week tegen PSV te spelen. Juist PSV is een tegenstander om te laten zien dat we het wel kunnen, dat we geloven in onszelf. Een goede prestatie tegen PSV kan het zelfvertrouwen flink opkrikken.”
Basisdebutant Tim Keurntjes: “De teleurstelling overheerst heel erg bij mij. We hadden een overwinning nodig maar helaas is die zege uitgebleven. In de eerste helft speelden we onder de maat. Na de rust gingen we er allemaal voor en dan zie je dat we kansen krijgen. Het was wachten op de aansluitingstreffer maar die kwam niet.”
“Ik mag vlak voor hun 2-0 nooit het duel verliezen. VVV kon op de counter, de spits werd weggestoken en het werd 2-0. Ja, dat is sowieso flink balen.”
Maikel Kieftenbeld: “We weten dat we goed kunnen voetballen maar je ziet dat we als ploeg zoekende zijn. We leggen weinig risico in ons spel. Dan gaan we op safe en dat is niet altijd goed. Een bal wordt dan sneller weggespeeld, terwijl je dan beter in balbezit kunt blijven. Dat moet er heel snel uit want dat is niet ons spel. We kunnen heel goed voetballen. Een overwinning kan helpen om het vertrouwen weer terug te krijgen.”
“De wil is er wel. Soms lijkt het wellicht niet zo. Dan is het steeds net niet en ziet het eruit alsof niemand wil. Geloof mij maar dat een ieder echt wel wil. Wij zijn ook hartstikke teleurgesteld. Het is makkelijk om nu op te geven maar dat gaan we zeker niet doen. We moeten keihard werken om hier zo snel mogelijk uit te komen.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard