string(9) "claudebot"

Kieftenbeld: ‘Alsof hij op de scooter was’.

Zondag 12 september 2010 om 19:31

Een benutte strafschop van Andreas Granqvist besliste zondagmiddag een spannend duel tegen FC Utrecht in het voordeel van de Trots van het Noorden. Door de 1-0 overwinning tegen de Utrechters blijft de FC ongeslagen en daar zijn de spelers uiteraard zeer content mee. Matchwinner Granqvist voelde de druk van de penalty, maar hield zijn hoofd koel.

“Ik wist dat Vorm een penaltykiller is,” zegt Granqvist. “Hij had mijn strafschop tegen De Graafschap denk ik gezien want hij koos diezelfde hoek. Ik wachtte expres erg lang. Toen hij naar de ene kant bewoog, schoof ik de bal in de andere hoek.” De aanvoerder van FC Groningen bekende dat er veel druk stond op de penalty.
Druk
“Met nog vijf minuten te spelen in een heel belangrijke wedstrijd wordt het wel iets spannender. Maar ik houd van de druk en de bal ging er goed in. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen tegen een moeilijke tegenstander in een lastige wedstrijd. We kunnen terugkijken op een zeer goede start van de competitie. Ajax thuis, AZ uit en nu ook FC Utrecht, het zijn geen gemakkelijke wedstrijden. FC Utrecht kan goed voetballen, dat zag je tegen Celtic. Ik denk dat ze hoog op de ranglijst gaan eindigen.”
Tim Matavz was degene die onderuit ging in het strafschopgebied waardoor FC Groningen een penalty kreeg. De spits kwam als invaller in het veld en was blij dat hij belangrijk kon zijn. “Ik wil het team altijd helpen, dat is mijn werk.” Over de strafschop was Matavz duidelijk. “Net toen ik wilde schieten, voelde ik een tik van achteren. Voor mij was het een terechte penalty.”
Supersub
Het was de tweede keer dit seizoen dat Matavz als invaller in het veld kwam. Tegen Ajax maakte hij de aansluitingstreffer en nu stond de aanvaller aan de basis van de strafschop. Je kunt hem een supersub noemen. “Haha, nee liever niet, ik sta liever in de basis. Ik ben fit dus het was een keuze van de trainer om me op de bank te zetten. Het enige wat ik kan doen, is op het veld laten zien dat ik in de basis hoor.”
Vrijer
Tom Hiariej lijkt zich te manifesteren als motor op het middenveld. Ook tegen FC Utrecht speelde het jeugdproduct van FC Groningen een prima wedstrijd. “Ik voel me een stuk vrijer op het middenveld. Dat komt ook door de organisatie waar we nu in spelen met twee controlerende middenvelders.”
Hiariej was tevreden over het spel tegen de club uit de Domstad. “Het stond goed en we konden Utrecht vaak snel vastzetten. In de tweede helft komt er iets meer ruimte tussen de linies, maar we bleven goed in de organisatie voetballen. Ik denk dat we met elf punten uit vijf wedstrijden een prima start maken.”
Scooter
Maikel Kieftenbeld was tevreden met de overwinning en zijn eigen spel. “Er gaat nog genoeg fout, maar ik denk dat ik tegen Willem II en ook nu weer het niveau goed aankan.” Wel kost het Kieftenbeld de nodige energie en hij was dan ook behoorlijk moe na afloop. “Ik zit helemaal kapot. De ene keer is dat erger dan de andere. Ik was al behoorlijk moe en toen kwam er ook nog zo’n snelle invaller tegenover me te staan. Het leek wel of die jongen op de scooter was.” 

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’