Kieftenbeld: 'Absoluut niet tevreden'

1 december 2013

FC Groningen aanvoerder Maikel Kieftenbeld vond dat zijn ploeg zich tegen NAC Breda had moeten belonen voor het betere veldspel. Doelpuntenmaker Michael de Leeuw kon na afloop wel leven met de 2-2.

“Uiteindelijk moet je blij zijn met een punt als je terugkomt van een 2-0 achterstand,” zei Kieftenbeld voor de camera van Fox Sports Eredivisie. “Dan klinkt het misschien raar als ik zeg dat ik absoluut niet tevreden ben. Het veldspel van ons was goed, net als tegen PEC Zwolle. Dan moeten we ons ook belonen voor dat goede veldspel.” “Ja, het was onvoldoende van ons voor de winst vandaag. Het is mooi dat we zo terug weten te komen, maar het moet wel de norm zijn dat we elke wedstrijd willen winnen. Daarom vind ik het jammer dat we vandaag 2-2 hebben gespeeld.” Kieftenbeld beaamde dat FC Groningen tot aan de 80e minuut niet gevaarlijk voor het doel van NAC was geweest. “In de tweede helft hebben we inderdaad niet veel gecreëerd. Behalve dan een goede voorzet van Kostic waar De Leeuw net niet bij kon. Maar verdere kansen hebben we tot de 2-1 niet gehad.” Verdiend
Michael de Leeuw had na lange tijd weer een basisplaats bij FC Groningen en beloonde dat met het beutten van de strafschop wat op de valreep de 2-2 opleverde. “Ik besefte dat ik vandaag een kans kreeg om te laten zien dat ik in de basis hoor. Ik ben blij dat ik dan die penalty erin schiet. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het geen beste wedstrijd van ons vond.” Even voor de 2-1 van Giliano Wijnaldum verlengde De Leeuw de bal met zijn arm. “Ik zag de bal helemaal niet. Ik sprong en voelde dat de bal op mijn arm kwam. Gelukkig zag de scheidsrechter het niet. Kijk, de ene keer zit het mee bij z'n moment en de andere keer tegen. Nu zat het mee.” De Leeuw had na afloop vrede met het gelijkspel. “Ik denk dat wij beter waren. Maar als je 2-0 achter staat en terug weet te komen tot 2-2, dan moet je blij zijn met een punt. Of wij toch meer hadden verdiend? Ik denk dat deze 2-2 wel verdiend was.”

Laatste nieuws