string(9) "claudebot"

Kids United wint G-Toernooi FC Groningen.

Woensdag 04 oktober 2017 om 17:03

Kids United heeft de veertiende editie van het G-Toernooi van FC Groningen gewonnen. Het door FC Groningen geadopteerde G-team versloeg in de finale DVC uit Appingedam met 1-0. De Menzis Sportiviteitsprijs ging dit jaar naar Asser Boys.

In een samenwerking tussen FC Groningen in de Maatschappij, FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college streden er tien teams om de felbegeerde FNV-Bouw bokaal.
 
Het voetbalfeest vond net als het afgelopen jaar plaats op de velden van Sportpark De Groenenberg in Glimmen. De deelnemende verenigingen tijdens de veertiende editie van het G-Toernooi waren: De Brug, Drenthina, HS’88, Kids United, Gorecht, ONR, Asser Boys, SJS, NOVO en DVC.

Organisator
Net als de afgelopen dertien jaar was ook dit jaar Egge Knol organisator van het G-toernooi. Elke ploeg werd gecoacht en begeleid door spelers en/of trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Daarbij werden de teams ondersteund door studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen.
Teammanager Edwin Bolt en selectiespeler Ajdin Hrustic van FC Groningen begeleidden de winnende ploeg van Kids United.
 
Asser Boys was het team dat zich het beste aan de regels hield tijdens het G-toernooi en dat werd door maatschappelijk partner Menzis in het zonnetje gezet doormiddel van de Menzis Sportiviteitsprijs. FNV-Bouw zorgde naast de enorme bokaal ook voor de heerlijke gehaktballen ter afsluiting van dit fantastische toernooi.

Spelfragment (2)
Spelfragment (1)
Kids United winnaars

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus