string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kids United, Van Dijk, Andersson, Busby en Beloften in FCG TV.

Vrijdag 24 februari 2012 om 15:07

In FC Groningen TV is vanavond veel aandacht voor het Kids United zaalvoetbaltoernooi van afgelopen zaterdag in Sporthal Lewenborg. Het toernooi werd voor de vierde keer georganiseerd en was wederom een groot succes.

De geslaagde dag werd afgesloten met een zinderende finale die door Kids United 2 met 2-0 werd gewonnen van Drenthina. In die finale waren een paar fraaie hoogstandjes te zien die niet zouden misstaan in de Nederlandse eredivisie.
Speciale gast zaterdag was Virgil van Dijk. Een aantal deelnemers aan het Kids United toernooi zag hun kans schoon en vuurden een paar interessante vragen af op de lange verdediger van FC Groningen. Ook speelde Van Dijk met het oog op de wedstrijd van morgenavond in Nijmegen een korte NEC-FC Groningen quiz tegen FC Groningen fan Kevin Pauwels van Top Kids uit Assen.
De vorige editie van NEC-FC Groningen was een speciale wedstrijd voor FC Groningen aanvoerder Petter Andersson. De Zweed maakte op 23 oktober 2010 na anderhalf jaar blessureleed in Nijmegen zijn rentree in de eredivisie. Toen deed hij dat als aanvallende middenvelder. Afgelopen zondag stond Andersson tegen PSV geposteerd als verdedigende middenvelder. Een positie die ‘de nieuwe Petter’ goed bevalt.
Afgelopen maandag was Patrick Busby in Amsterdam aandachtig toeschouwer van Jong Ajax – Jong FC Groningen. FC Groningen TV nam de gelegenheid te baat om nader kennis te maken met de nieuwe scout van FC Groningen die per 1 maart begint aan zijn nieuwe functie als opvolger van Grads Fühler.
Gisteravond kwam Jong FC Groningen opnieuw in actie, dit keer voor de competitie tegen Jong Heerenveen/Emmen. Na de nederlaag maandag tegen Jong Ajax trok Jong FC ook tegen Jong Heerenveen/Emmen aan het kortste eind. In Heerenveen werd ondanks een 1-0 voorsprong met 3-1 verloren. In FCG TV is vanavond een korte samenvatting van dit duel te zien.
Zondag zijn in stadion Euroborg belangrijke stappen gezet richting een duurzaam en energieleverend stadion: de Energieborg. Een stuurgroep met daarin onder andere FC Groningen directeur Hans Nijland gaat aan de slag met de ontwikkeling en verwezenlijking van het ultieme groene (voetbal)stadion. Dit gebeurt in samenwerking met andere partijen en bedrijven die ondermeer zijn gebundeld in de Energy Valley Topclub.
FC Groningen TV is vanavond om 17.55 uur te zien op Eredivisie Live 2. De herhaling op Eredivisie Live 2 is om 22.50 uur en 00.45 uur. Zaterdag wordt FCG TV om 20.25 uur uitgezonden op Eredivisie Live 4, voorafgaande aan NEC – FC Groningen.
De items uit FC Groningen TV zijn ook te zien op deze site: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentvVolg FC Groningen TV op Twitter voor nieuws en informatie over de items uit FC Groningen TV: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’