Kids United in de (bijzondere) eredivisie

20 mei 2019 / vandaag

Kids United speelt het komende seizoen in de bijzondere eredivisie onder de vlag van FC Groningen. Woensdag 15 mei werd er een persconferentie gegeven waarna er getraind mocht worden in het stadion. Sky High TV was erbij om opnames te maken.

Voor vrijwel alle jongens en meisjes met een passie voor voetbal is de ultieme droom: spelen bij een profclub! Met veel talent en hard werken is dat mogelijk wanneer je gezond bent, maar kan het ook wanneer je een jongen of meisje met een handicap bent? Met de Bijzondere Eredivisie wordt deze droom werkelijkheid. Dankzij dit initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) kunnen ook voetbaltalenten met een handicap voortaan uitkomen voor een eredivisieclub.
 
In de Bijzondere Eredivisie nemen dit eerste seizoen (2019/2020) de clubs Ajax, ADO Den Haag, De Graafschap, FC Groningen, VVV Venlo, FC Emmen, SVB Excelsior en Heracles Almelo een G-team met amateurspelers uit hun regio onder hun hoede. De start van de competitie wordt gevolgd in een tv-programma dat komend najaar  wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1. De Bijzondere Eredivisie wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij. Meer weten? Kijk op www.bijzondere-eredivisie.nl.

In een mooie impressie van afgelopen woensdag, gemaakt door Joram van Doorn (SiteOnline) kunt u alvast zien hoe de kids het beleefd hebben.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws