string(9) "claudebot"

Kids United en The Knickerbockers zijn Meer dan Voetbal.

Woensdag 18 april 2012 om 14:46

Zaterdag 21 april speelt Kids United op uitnodiging van The Knickerbockers om 13.30 uur een voorwedstrijd en vormen ze de line-up voorafgaande aan de competitiewedstrijd The Knickerbockers 1 – v.v. Noordscheschut 1. Rondom deze belangrijke competitiewedstrijd tussen de nummers 1 en 2 uit de 2e klasse J (aftrap 15.30 uur) worden allerlei acties georganiseerd om geld in te zamelen voor Kids United. De spelers van Kids United zullen zaterdagmiddag om 13.00 uur met de spelersbus van FC Groningen arriveren bij het sportcomplex van The Knickerbockers.

Kids United is een voetbalvereniging voor kinderen met een beperking en vervult een zeer belangrijke rol. In de hele stad Groningen is er namelijk geen mogelijkheid voor deze kinderen om zich aan te sluiten bij een amateurclub. Kinderen vanaf 6 jaar, die door hun handicap niet bij een reguliere voetbalclub kunnen voetballen, komen in aanmerking om zich contributievrij aan te sluiten bij Kids United. FC Groningen heeft Kids United eind 2011 geadopteerd en de club is hiermee de eerste betaald voetbalorganisatie met een G-voetbalteam. Trainer Pieter Huistra is ambassadeur van Kids United.
Belonen
Uit handen van Bjorn Boes van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en Niek Hollewand, namens het Amateurconvenant van FC Groningen, ontvangt The Knickerbockers het eerste Meer dan Voetbal motto, waarmee FC Groningen de vereniging wil belonen.
Op deze manier geven – in navolging van FC Groningen – ook amateurverenigingen invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. SC Loppersum heeft een dergelijke activiteit afgelopen weekend op haar eigen sportpark georganiseerd. FC Groningen wil verenigingen, die aangesloten zijn bij het Amateurconvenant, stimuleren maatschappelijke activiteiten te organiseren.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus