string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Keuze uit vier middenvelders voor Maaskant.

Vrijdag 14 september 2012 om 13:36

Trainer Robert Maaskant heeft een fitte selectie ter beschikking voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse van aanstaande zondag 16 september in Euroborg. Op het middenveld zal hij een keuze moeten maken uit vier spelers.

Door de komst van Andraz Kirm, die als linksbuiten zal worden opgesteld in de basisformatie van komende zondag, kan Maaskant de ‘winnende elf’ van ADO-uit niet intact laten. Destijds speelde Kees Kwakman ‘hangend’ aan de linkerkant. Komende zondag verhuist Kwakman mogelijk naar het middenveld, dat twee weken terug bestond uit het drietal Tim Sparv, Leandro Bacuna en Michael de Leeuw. Ook Maikel Kieftenbeld, Oluwafemi Ajilore en Tom Hiariej zijn overigens nog opties voor het middenveld.
Het luxeprobleem verdwijnt uit beeld als centrale verdediger Johan Kappelhof niet inzetbaar blijkt. Hij kwam donderdag op de training in botsing met Suk Hyun-Jun en heeft een oogwond. In dat geval zal Tim Sparv of Kees Kwakman mogelijk zijn positie in de verdedigingslinie innemen. Ook Jonas Ivens speelde in één van de drie op de training gebruikte varianten op die positie.
Maaskant zal zaterdag zijn keuze kenbaar maken. “We moeten er goed over nadenken en hebben een meer aanvallende en meer gecontroleerde variant. En we hebben natuurlijk de mogelijkheid ook in de loop van de wedstrijd nog een ander accent te leggen. Welke keuze we als technische staf ook zullen maken, het betekent alvast dat de boel alvast weer flink op scherp gezet wordt voor de week erna.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard