string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kemkers: ‘Mijn hart en ambities verpand aan FC Groningen’.

Maandag 23 maart 2015 om 10:49

Gerard Kemkers laat weten ‘hogelijk verbaasd’ te zijn over de suggestie die in media is gewekt, dat hij voor een terugkeer in het schaatsen zou hebben gekozen. “Ik ben met volle overtuiging een traject ingestapt bij FC Groningen en heb een grote ambitie er iets moois van te maken en te slagen bij de club.”

In diverse publicaties wordt vandaag gesuggereerd dat Kemkers een terugkeer in de schaatswereld overpeinst. “Het klopt dat er vanuit de schaatswereld serieus aan mij getrokken wordt, maar ik ben vast van plan in mijn missie bij FC Groningen te slagen. Ik heb een grote passie en drive om iets neer te zetten in Groningen en als sportman zeg ik: dat gaat me lukken ook! Ik heb in korte tijd mijn hart en ambities aan de club verpand.”
Manager Performance Center
Kemkers is sinds 1 december 2014 fulltime aan de slag bij FC Groningen als manager Performance Center. Hij leidt de ontwikkeling en invulling van de professionele tak van het nieuw te verrijzen Topsportzorgcentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Onderdeel hiervan is het Performance Center waarin het project ‘2018: talenten op één’ centraal staat.
Kemkers verblijft momenteel in Barcelona, waar hij vandaag (maandag – red.) de mogelijkheid krijgt een inkijkje te nemen in de voetbalopleiding van de Spaanse grootmacht. “Ik breng heel veel werkbezoeken aan andere clubs, want we gaan in Groningen voor de top. Alle ideeën en inspiraties die ik opdoe, wend ik aan voor de ontwikkeling en invulling van het Topsportzorgcentrum op Corpus den Hoorn. Ik heb mijn tanden gezet in dit project en het is mijn ambitie het beste van het beste voor elkaar te krijgen. Ik blijf met volledige toewijding in dienst van de club. Daar kan en mag geen enkel misverstand over bestaan.”
Ambitieus project
Dit ambitieuze project is een professioneel en uitgebreid opleidingstraject voor jonge voetbaltalenten uit heel Nederland, en ook daarbuiten. Eén van de doelstellingen van het beleidsplan van de club om de volgende stap te maken en zich te onderscheiden van de concurrentie is dat de eerste selectie van FC Groningen vanaf 2018 voor vijftig procent bestaat uit spelers, die zijn opgeleid en gevormd op het nieuwe trainingscomplex van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn.
Het beoogde ultramoderne Topsportzorgcentrum van Groningen is voorzien van de meest geavanceerde trainings- en opleidingsfaciliteiten, met technologische kennis en een sportwetenschappelijke benadering, waar een topsportklimaat heerst op gebied van sportieve voetbaltechnische prestaties, fysieke gesteldheid, mentale weerbaarheid en life style. Dit alles onder intensieve begeleiding van en professioneel geleid door bewezen specialisten, onder supervisie van Kemkers. Op het Topsportzorgcentrum moeten topsport, topzorg (zowel professioneel als voor de breedtesport) en top-ondernemen samenkomen. Tevens kan het sportcomplex dienen als ontmoetingsplaats voor maatschappelijke projecten en initiatieven.

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard