string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Keeperstrainer Sierd van der Berg ook bij Jong Oranje’.

Dinsdag 27 september 2016 om 14:18

In de 598ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, kijkt hij vooruit naar het uitduel met Vitesse, maakt hij de opbrengst van de collecte van Kids United bekend en kondigt hij de dubbelrol aan van keeperstrainer Sierd van der Berg bij FC Groningen én Jong Oranje

“Helaas zijn we er na de spectaculaire 5-1 uitzege tegen FC Utrecht er afgelopen zaterdag niet in geslaagd ook onze eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken. Hoewel we de mogelijkheden er wel toe hadden, slaagden we er tegen Heracles Almelo niet in te scoren. Aan de andere kant kwamen we gelukkig een aantal keren goed weg bij tegenstoten van Heracles, waardoor het in het Noordlease Stadion 0-0 bleef. Een tegenvallend resultaat, waarvan we balen. Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen Vitesse.”
 
Sfeeractie en collecte
“De wedstrijd tegen Heracles Almelo begon zaterdagavond met een geweldige sfeeractie van supportersgroepering Groningen Fanatics, zoals we die wel vaker hebben gezien.”
 
“Voorafgaand aan het competitieduel hield Kids United een collecte vanwege de brand, die onlangs heeft gewoed op sportpark Het Noorden. Daarbij zijn de voetbalclubs VV Potetos en VV Groningen zwaar gedupeerd en heeft het door FC Groningen geadopteerde Kids United al haar materialen verloren. Een drama voor de getroffen clubs. Om hen te helpen werd zaterdagavond bij de ingangen van ons stadion een collecte gehouden.”
 
Opbrengst
“Namens de spelersgroep van FC Groningen overhandigde aanvoerder Sergio Padt na afloop van de wedstrijd in de catacomben van het Noordlease Stadion een envelop voor de collecte. De totale opbrengst bedroeg € 7.806,48. Dit bedrag wordt gedeeld door drie, waarbij ieder van de getroffen clubs een derde deel ontvangt, dus iets meer dan € 2.600,-. Een hele mooie opbrengst. Vanaf deze plaats willen wij – mede namens Kids United – een ieder die aan deze opbrengst heeft bijgedragen hartelijk danken!”
 
Trainingswedstrijd
“Na het uitduel met Vitesse ligt de Eredivisie een week stil in verband met een interlandperiode. Om ritme te houden en spelers speelminuten te geven, wordt er op donderdag 6 oktober een trainingswedstrijd gespeeld. We oefenen dan in het Noordlease Stadion tegen NAC Breda. De trainingswedstrijd begint om 14.30 uur. Belangstellenden zijn welkom via de hoofdingang van ons stadion en kunnen vrij plaatsnemen op de hoofdtribune.”
 
Jong Oranje
“Keeperstrainer Sierd van der Berg zal niet bij de trainingswedstrijd tegen NAC Breda aanwezig zijn. Hij wordt gedurende de komende drie interlandperiodes in oktober en november van dit jaar en in maart 2017 telkens een week lang toegevoegd aan de technische staf van Jong Oranje. Van der Berg, FC Groningen en de KNVB hebben hierover overeenstemming bereikt. Wij vinden dit een mooie kans voor Van der Berg en wij als FC Groningen hopen er profijt van te hebben dat we vertegenwoordigd zijn in de top van het Nederlandse voetbal. In het verleden kenden wij een vergelijkbare constructie met keeperstrainer – en voorganger van Van der Berg – Ruud Hesp bij het Nederlands Elftal.”
 
“Jong Oranje strijdt voor deelname aan het EK van 2017 in Polen. Mocht Nederland zich plaatsen voor de eindronde, dan zal Van der Berg bij dit toernooi eveneens staflid zijn. Wij wensen Sierd veel succes bij Jong Oranje.”
 
“Tijdens de afwezigheid van Van der Berg is John van Rotterdam, keeperstrainer van FC Groningen onder-19 en onder-17, zijn vervanger bij de eerste selectie. Deze week loopt Van Rotterdam ter nadere kennismaking al mee met de groep van hoofdtrainer Ernest Faber.”
 
Beleidsplan
“Met de mededeling dat directie en management vandaag (dinsdag – red.) en morgen (woensdag – red.) twee dagen op Schiermonnikoog verblijven in verband met het opstellen van het nieuwe beleidsplan van de club, besluiten we deze nieuwsbrief!”
 
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’