string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kappelhof terug, Van der Velden afgehaakt.

Vrijdag 24 oktober 2014 om 15:47

Trainer Erwin van de Looi kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen AZ niet beschikken over Nick van der Velden. De aanvallend ingestelde middenvelder viel deze week uit op de training met knieklachten. Daarentegen keert verdediger Johan Kappelhof na een schorsing terug in de wedstrijdselectie.

Naast Van der Velden kan Van de Looi zaterdag geen beroep doen op de geblesseerden Hilal Ben Moussa, Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan, Nick Bakker en Henk Bos. “Nick van der Velden had al langer knieklachten, maar was wel steeds wedstrijdfit. We hadden het telkens onder controle, tot aan donderdag. Toen waren de klachten zodanig dat hij op de training is uitgevallen en nu op rust staat. Hij zal er tegen AZ dan ook niet bij zijn.”
MRI-scan
Van de Looi kon ook melden dat er geen nieuwe schade is geconstateerd bij Lorenzo Burnet. De linksback werd in het begin van het seizoen geopereerd aan zijn heup en werd vorige week teruggeworpen in zijn revalidatie. “Er is een MRI-scan gemaakt en daaruit bleek dat er geen nieuwe schade is. Wel is het gebied in de heup waaraan Burnet eerder is geopereerd gevoelig en geïrriteerd. Er is geen ontsteking waargenomen, maar er is wel iets aan de hand wat niet helemaal los staat van de operatie. Daarom is hij nog niet inzetbaar.”
Delen met de groep
De hoofdtrainer van FC Groningen verwacht dat Martijn van der Laan gedurende de volgende week weer delen met de groep kan meetrainen, terwijl de blessure van Henk Bos helaas tegenvalt. “Er is bij de medische staf zowel in het geval van Burnet als Van der Laan geen enkele twijfel dat ze fit terugkomen. Henk Bos heeft in Duitsland een flinke schop gehad, waardoor er irritatie zit in het kapsel van zijn enkel. Hij heeft daar een kuur voor gekregen en komende maandag wordt gekeken hoe hij ervoor staat.”
Meevaller
Mimoun Mahi zal voor de derde keer dit seizoen deel uitmaken van de wedstrijdselectie. Voor Van de Looi een positieve verrassing. “Het was een meevaller dat Mahi vorige week tegen Excelsior al op de bank kon zitten zonder eerst een wedstrijd bij de Beloften te spelen. Hij heeft afgelopen zondag als invaller 25 minuten gespeeld en daarin direct zijn visitekaartje afgegeven. Maandag speelde Mahi een helft bij de Beloften en had hij moeite die vol te maken. Dat is ook niet zo vreemd. We moeten niet vergeten waar hij vandaan komt. Het zou dan ook heel opportunistisch zijn om hem tegen AZ direct in de basisopstelling te laten beginnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’