string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kappelhof: ‘Scherp en goed beginnen’.

Vrijdag 21 februari 2014 om 14:18

FC Groningen staat zondag voor de uitwedstrijd in Utrecht tegen de plaatselijke FC. Hoewel de Utrechters dit kalenderjaar niet geweldig zijn gestart, vindt verdediger Johan Kappelhof FC Utrecht een geduchte tegenstander.

Kappelhof weet dat FC Utrecht enkele begaafde voetballers in de selectie heeft. “Ze hebben voorin en op het middenveld een aantal goede voetballers lopen en hoewel ze niet zo goed zijn begonnen dit jaar mogen we ze zeker niet onderschatten. FC Utrecht uit is gewoon altijd een lastige wedstrijd.”

Vasthouden
Eerder dit seizoen won FC Groningen met 2-0 van de Domstedelingen. Het was de eerste in Euroborg van het seizoen. Een vroeg doelpunt van Nick van der Velden gaf de Trots van het Noorden een flitsende start. “Ik speelde in de wedstrijd nog als rechtsback,” zegt Kappelhof. “We begonnen heel goed en hebben door die goede start toen de wedstrijd gewonnen. We zullen zondag ook weer scherp moeten zijn en goed moeten beginnen.”

FC Groningen won vorige week voor de eerste keer in 2014 en pakte enkele dagen daarvoor een knap punt tegen FC Twente. “Ik denk dat we een goede eerste seizoenshelft hadden. In een seizoen weet je dat je altijd ergens tegen aan kunt lopen als je een paar lastige wedstrijden achter elkaar speelt. We hebben tegen FC Twente en Go Ahead Eagles goede resultaten neergezet en die lijn willen we blijven vasthouden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’