string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kappelhof: ‘Lijn van laatste wedstrijden doortrekken’.

Vrijdag 25 september 2015 om 14:20

FC Groningen speelt zaterdagavond de vijfde wedstrijd in twee weken. De Trots van het Noorden neemt het in Amsterdam op tegen koploper Ajax. Johan Kappelhof kwam de afgelopen vier wedstrijden alle speelminuten in actie. Rasmus Lindgren heeft vertrouwen in de wedstrijd in de Amsterdam ArenA.

Kappelhof heeft vanaf de tweede speelronde dit seizoen een basisplaats verworven en speelde de afgelopen zeven wedstrijden de volledige negentig minuten. “Het is zwaar, maar ik vind het lekker om veel wedstrijden te spelen,” zegt Kappelhof. “Daar gaat het immers om en doordat we meer gedoseerd trainen, kun je het wel compenseren.”
Dichtbij
Kappelhof keert voor de vijfde keer terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. “Ik heb er gespeeld, maar het is niet meer zo bijzonder. We zijn een paar keer dichtbij geweest, maar het was telkens nét niet. We moeten zorgen dat het morgen een keer nét wel is en de lijn van de laatste wedstrijden doortrekken.”
De FC bood vorig seizoen uitstekend partij in de ArenA, maar verloor uiteindelijk met 2-0. “We begonnen niet scherp, maar speelden daarna wel goed. We hebben de kansen echter niet benut waardoor we ze niet pijn konden doen.” Ajax presteert dit seizoen goed in de Eredivisie en staat na zes speelrondes bovenaan. “Het staat gewoon goed bij Ajax en het wordt een lastige wedstrijd voor ons. Ze zijn goed bezig, maar we weten dat ze ook zwakkere punten hebben en die moeten wij zaterdag gaan benutten.”
Goed spelen
Aanvoerder Rasmus Lindgren heeft vertrouwen in een goed resultaat in Amsterdam. “Het is een lastige wedstrijd, dat weet je van tevoren. We hebben respect voor ze, maar niet meer dan dat. Ajax heeft altijd een goed team, maar het verschil is niet zo groot als vroeger. Vorig seizoen speelden we een goede wedstrijd en hadden we minimaal een gelijkspel verdiend. We moeten wederom goed spelen om een resultaat te kunnen halen. Ik heb er vertrouwen in.”
Volgens de verdediger neemt het team het goede gevoel van de laatste wedstrijden mee. “Wanneer je wint, is er altijd een goed gevoel en dan groeit er iets in het elftal. We willen dat goede gevoel zolang mogelijk volhouden. We hebben een goede serie met vier thuiswedstrijden achter de rug en willen nu ook uit goed spelen en een resultaat halen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard