string(9) "claudebot"

Kappelhof: ‘Ik ben geen robot’.

Zondag 02 maart 2014 om 18:04

FC Groningen kwam zondagmiddag in Euroborg niet verder dan een gelijkspel tegen SC Cambuur. De Trots van het Noorden kwam goed op voorsprong, maar kreeg na een handsbal van verdediger Johan Kappelhof een penalty tegen waardoor de Friezen op gelijke hoogte kwamen.

Na de beslissing van de scheidsrechter om een strafschop te geven, ontstond wat commotie of de handsbal binnen of buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Hoofdrolspeler Kappelhof kon geen uitsluitsel geven. “Ik heb het nog niet teruggezien,” aldus de verdediger. “Maar ik kan mijn handen er niet weghalen. Ik weet dat je, je handen het beste langs je lichaam kan houden, maar ik ben geen robot en het is een natuurlijke beweging als je de lucht in gaat, dat dan je handen meegaan.”
Emotie
Het publiek reageerde heftig op de gegeven strafschop. “Dat is emotie en misschien niet goed te praten, maar ik denk dat ze de intentie hebben gehad de ploeg te steunen. Ik baalde ook enorm dat we weer een gemakkelijke strafschop tegen hebben gekregen. We waren in balbezit te onrustig, maar wisten dat we hier thuis hadden moeten winnen. Daarom is de teleurstelling ook zo groot.” 
Afscheid
Voorafgaand aan de derby tegen SC Cambuur nam Euroborg afscheid van aanvaller David Texeira. De Uruguayaanse spits vervolgt zijn carrière bij FC Dallas in de VS. “Ik heb altijd de steun van het publiek gevoeld en heb altijd alles gegeven voor de club. Helaas is het niet geworden wat ik er van tevoren van had verwacht, maar ik zal Groningen niet snel vergeten. Het was voor mij de eerste stap in Europa. Als ik terugdenk aan de mooie momenten zie ik verschillende mooie overwinningen en een fanatiek publiek.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus