string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kappelhof: ‘Goede organisatie geeft vertrouwen’.

Vrijdag 18 juli 2014 om 01:40

Johan Kappelhof bleef tegen de fysiek sterke Schotten uitstekend overeind. De verdediger hield een neutraal gevoel over aan de wedstrijd. Aan de ene kant was hij blij dat de organisatie goed stond, aan de andere kant had zijn team graag een uitdoelpunt gemaakt.

Voor beide ploegen kwam het duel erg vroeg in het seizoen. FC Groningen leek gedurende de tweede helft echter fitter te zijn dan de tegenstander. Kappelhof denkt dat dit mede komt door een sterk einde van vorig seizoen. “De conditie zit nog in de lijn van vorig seizoen, maar we zijn er nog niet. Ik denk dat we vandaag goed hebben verdedigd. We hadden ons voorbereid op een zwaardere storm, maar ze konden ons niet echt vastzetten en we voetbalden er vrij gemakkelijk onderuit. Ze hadden veel respect voor ons.”
“Ik vond dat we controle hadden over de wedstrijd en rustig wachtten op onze kansen. Helaas waren we daarin niet effectief genoeg. Ik heb dan ook een neutraal gevoel over de wedstrijd. Het is jammer dat we geen doelpunt hebben gemaakt, maar we hebben ook niets weggegeven.”
De verdediger kijkt met vertrouwen uit naar de returnwedstrijd van volgende week. “Je weet dat je iedere wedstrijd wel kansen krijgt en in de thuiswedstrijd moet het gebeuren. Zoals de organisatie vandaag stond geeft ons wel vertrouwen en kunnen we meenemen richting volgende week. We moeten zorgen dat we dan scherper zijn richting de goal en effectiever omgaan met de mogelijkheden.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’