Kansloze nederlagen A1 en B1.

Woensdag 17 november 2010 om 18:37

Zowel FC Groningen/Cambuur A1 als B1 leden in de eredivisie een nederlaag. De overige teams bleven ongeslagen. Zo wonnen C1 en D1 vandaag hun thuisduels.

Samenvattingen van de duels van D3, D1 en C1 (inclusief alle door de FCG gescoorde doelpunten) zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
———————————————————————————-
SPARTA R’DAM A1 3-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding leed in Rotterdam een vrij kansloze nederlaag bij koploper Sparta en haalde het eind van de wedstrijd met slechts negen spelers. Op een zwaar te bespelen veld kreeg de ploeg van trainer Paul Raveneau in de beginfase twee goede kansen. Zo ging een kopbal van Arjan Akkerman er niet in en leverde een gevaarlijke vrije trap in meerdere instanties ook geen treffer op. De Rotterdammers namen het heft in handen en wisten nog voor rust het verschil te maken middels twee doelpunten. Na een kwartier spelen in de tweede helft moest FCG verder met tien man toen Lucas Bijker zijn tweede gele kaart kreeg. In de 77ste minuut liep Sicco Bouwer alleen op het doel af maar werd onreglementair gestopt. De arbiter zag er slechts een gele kaart in. Zeven minuten later ontving Ardavazd Gazarjan direct de rode kaart vanwege hands in het eigen strafschopgebied. De penalty werd benut en daarmee was het duel ook definitief gespeeld. Drie minuten voor tijd kon FCG toch nog een treffer laten aantekenen. Na een assist van Alim Ozturk wist Jasper ter Horst raak te schieten.
scoreverloop | 1-0 (18.), 2-0 (32.), 3-0 (84.), 3-1 Jasper ter Horst (87.)
opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco (79.Gustavo van der Veen), Alim Ozturk, Jasper ter Horst, Lucas Bijker, Frits Dantuma, Jesse Renken (82.Pandu Scholte Albers), Atilay Batbay, Arjan Akkerman (70.Mark Diemers), Sicco Bouwer (82.Frederik Specken), Yoell van Nieff (61.Ardavazd Gazarjan).
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 0-2 H’VEEN/EMMEN B1
Na vijf opeenvolgende gelijke spelen gingen de B-junioren van FCG kansloos ten onder tegen het combinatieteam van Heerenveen en Emmen. De gasten losten al vrij snel het eerste schot op doel en al snel bleek dat de thuisploeg een kansloze wedstrijd speelde. Wellicht had het anders kunnen lopen als Ifeayi Gorissen in de 13de minuut, na een mooie pass van Tigran Gazarjan, vrij voor de doelman raak had geschoten. Twaalf minuten later raakte de uitploeg de paal maar zes minuten voor rust was het dan wel raak. In de tweede helft lukte er maar weinig meer bij de ploeg van trainer Peter Moltmaker. In de 46ste minuut maakte doelman Wieger Sietsma hands buiten het strafschopgebied waarna de vrije trap prima raak werd geschoten: 0-2. Daarna zat er niets meer in voor de Groningers die op alle fronten zwakker waren dan de opponent. Enkel Tigran Gazarjan testte nog de goalie maar de tegenstander had mogelijkheden op meer treffers. Derhalve een teleurstellende derby met een verdiende winnaar.
scoreverloop | 0-1 (34.), 0-2 (47.)
opstelling | Wieger Sietsma, Hans Hateboer (80.Emre Cayiroz), Marnick Ottens, Ron Janzen, Tolgahan Cicek (70.Hussein Igiraneza), Glenn Bijl, Kevin Mennega (80.Fekadu Toussaint), Noureddine Boutzamar (59.Firosan Ademi), Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 3-1 ALMERE CITY FC C1
Voor het eerst sinds 2 oktober stapten de mannen van trainer Holband het veld af met drie punten op zak. De thuisploeg kende een droomstart en stond al binnen een minuut op voorsprong. Roland Baas schoot uit een hoekschop de bal van dichtbij binnen. In het vervolg van de eerste 35 minuten had FCG het betere van het spel hoewel echt grote kansen niet werden gecreeerd. Aan de andere kant hoefde doelman Robin Mennega nauwelijks in actie te komen. Na rust werd het overwicht sterker en werd de aanval van FCG steeds gevaarlijker. In de 38ste minuut schoot Kasper Oldenburger nog voorlangs maar tien minuten later had de aanvaller wel succes. Een prachtig schot van buiten de zestienmeter verdween in de bovenhoek. Het duel werd beslist door Jim de Leeuw die de doelman van Almere verschalkte en zo zijn eerste seizoenstreffer liet aantekenen. In de slotminuut wisten de gasten nog tegen te scoren maar vrijwel direct daarna blies de arbiter voor het eindsignaal.
Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd
scoreverloop | 1-0 Roland Baas (1.), 2-0 Kasper Oldenburger (48.), 3-0 Jim de Leeuw (53.), 3-1 (70.)
opstelling | Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit, Kasper Oldenburger, Youri Schuur, Richairo Zivkovic, Willem Gootjes (36.Gijs Jasper), Anton Hekman (55.Amedi Ndayisaba).
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 1-1 ALMERE CITY C2
In de jacht op een top vijf klassering in de onder-14 divisie liet de ploeg van trainer Erik Muntendam twee punten liggen. Werd de uitwedstrijd tegen Almere nog ruim gewonnen, op Corpus moest FCG genoegen nemen met een gelijkspel. Het was geen beste wedstrijd en het spel van de thuisploeg was rommelig. Toch kwam de ploeg na rust op een 1-0 voorsprong. Dave Bosgraaf schoot na elf minuten spelen in de tweede helft raak. Vervolgens sloop er onrust in het spel en kwamen de gasten, die ook de beste kansen kregen, verdiend op gelijke hoogte. In de slotfase was FCG nog dichtbij de zege maar de doelman van Almere wist een inzet aan Groningse zijde te redden. In deze najaarscompetitie spelen de eerstejaars C-junioren van FC Groningen/Cambuur de laatste drie duels uit.

scoreverloop | 1-0 Dave Bosgraaf (46.), 1-1 (60.)
opstelling | Frank Schilstra, Wessel Koomans (36.Niels Ridderstap), Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdul Karim, Dennis van Duinen, Rutger Etten, Lukas Siemers (46.Tiuri Schieving), Dave Bosgraaf, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna, Gerald Postma (60.Jari Slort).
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 4-1 GO AHEAD EAGLES D1
De tweedejaars D-pupillen bleven voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen. De ploeg van trainer Hugo maakte tegen Go Ahead Eagles het verschil in de tweede helft en won alsnog met ruime cijfers. Voor rust zag het daar niet naar uit. Ondanks een sterke opening, met een vroege treffer van Jannik Schoon, zakte de thuisploeg weg en waren de gasten, die toch een stuk lager op de ranglijst staan, zeker niet minder. Zo moest doelman Meijwaard na elf minuten een knappe redding verrichten maar was hij zeven minuten later alsnog kansloos toen de ploeg uit Deventer in tweede instantie scoorde. In de 25ste minuut had GA Eagles pech dat een vrije trap op de lat uiteen spatte. In het tweede half uur was de eerste goede kans voor Delano Goeree maar hij mikte op de doelman. Vervolgens besliste groen-wit het duel in rap tempo. In de 43ste minuut was het opnieuw Jannik Schoon die scoorde en zes minuten later was de voorsprong al opgelopen naar drie doelpunten verschil dankzij Mathijs Elderman en een bekeken goal van Lorenzo Valente. Tussendoor kreeg de ploeg uit Deventer nog een goede kans om tegen te scoren. Volgende week speelt FCG D1 voor de beker in en tegen Buitenpost.
scoreverloop | 1-0 Jannik Schoon (6.), 1-1 (18.), 2-1 Jannik Schoon (43.), 3-1 Mathijs Elderman (46.), 4-1 Lorenzo Valente (49.)
opstelling | Sebastiaan Meijwaard, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Lorenzo Valente, Jasper Kingma, Ruendel Martina, Delano Goeree, Jannik Schoon, Daan Wijma, Eike Begemann. In de tweede helft kwamen Brandon Hartsuiker, Dennis Molema en Ids Hannema in het veld.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 13-0 FRISIA D1
In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop heeft de ploeg van trainer Peter Hoekstra flink uitgehaald tegen de hekkensluiter uit de Tweede Divisie F. Ondanks dat er in het eerste kwartier niet werd gescoord, werden er uiteindelijk toch liefst dertien doelpunten genoteerd. Voor rust maakte Tristan Cooke in een tijdsbestek van negen minuten een glaszuivere hattrick. In de tweede helft, toen de mist alsmaar dikker werd, werd de score snel opgevoerd. Zo was Daniel Camara Bos ook goed voor drie doelpunten en waren Martijn van Maastrigt en Alex Breise ieder tweemaal trefzeker. De totale productie uit de laatste twee thuisduels kwam daarmee op 22 doelpunten.
scoreverloop | 1-0 Tristan Cooke (16.), 2-0 Tristan Cooke (23.), 3-0 Tristan Cooke (25.), 4-0 Daniel Teune (30.), 5-0 Tommie van de Looi (31.), 6-0 Daniel Camara Bos (33.), 7-0 Marc Vegter (38.), 8-0 Martijn van Maastrigt (40.), 9-0 Alex Breise (42.), 10-0 Martijn van Maastrigt (44.), 11-0 Daniel Camara Bos (49.), 12-0 Alex Breise (52.), 13-0 Daniel Camara Bos (54.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Tommie van de Looi, Bas van Veen, Oege Sietse van Lingen, Daniel Camara Bos, Daniel Teune, Tristan Cooke, Nick Kassmann, Marc Vegter. In de tweede helft kwamen Alex Breise, Martijn van Maastrigt, Armani Mardjoeki en Dion Paapst in het veld.