Kansloos verlies onder-14 ploeg.

Dinsdag 11 maart 2014 om 19:07

FC Groningen C2 leed voor de tweede maal in vier dagen tijd een nederlaag. In de Domstad waren de leeftijdsgenoten van FC Utrecht te sterk.

FC UTRECHT C2 4-0 FC GRONINGEN C2
1-0 (6.), 2-0 (7.), 3-0 (43.), 4-0 (44.)
opstelling FCG C2 Mats Roorda, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Mark Versteegen, Ken Raghoebar, Mees Gootjes, Jearl Margaritha (36.Mark Jagt), Mark te Velde (14.Rick Boyer), Lion Kalentjev, Orkun Kokcu, Boy Spijkerman.
De Groningers kenden op Zoudenbalch een dramatische start. Op een diepe bal opende de thuisploeg in de zesde minuut de score. Een minuut later was het alweer raak. Trainer Gerard Wiekens over de eerste helft: “De eerste tien minuten van ons waren slecht. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en bij rust had het ook 2-2 moeten staan.” Lion Kalentjev liet echter een aantal kansen onbenut.
In de tweede 35 minuten was het duel snel beslist. FC Utrecht scoorde wederom twee doelpunten in zestig seconden en die klap kwam groenwit niet meer te boven. “We hoopten de lijn uit de eerste helft door te zetten. Maar zij waren feller, overtuigender in de duels en toonden meer beleving. Van onze kant was het gewoon niet goed,” aldus Wiekens. Zaterdag is FC Den Bosch de volgende tegenstander in de voorjaarscompetitie.