‘Kampioenswedstrijd voor FC Groningen onder-17 tegen Ajax’

23 april 2019

In de 718de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuiswedstrijd tegen Ajax, kijkt hij vooruit naar het midweekse duel met PEC Zwolle, benoemt hij enkele prestaties van opleidingteams en wijst hij op de kampioenswedstrijd van FC Groningen onder-17 tegen Ajax, morgenavond (woensdag) op Sportpark Corpus den Hoorn.

“De omstandigheden waren zaterdag perfect. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een zinderende voetbalavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Een uitverkocht huis, een tegenstander die de dagen ervoor wereldnieuws was, een prachtige grasmat en uitstekende weersomstandigheden. Het bleek inderdaad de opmaat voor een waar voetbalgevecht. Wij hebben onze huid duur verkocht, ons vastgebeten in de tegenstander en het Ajax ongelooflijk moeilijk gemaakt. De explosie van vreugde bij de Amsterdammers na de bevrijdende 0-1 was tekenend voor de moeite die Ajax had om ons te verslaan. Het was bijzonder jammer dat we aan het kortste eind trokken, want de mogelijkheden voor een gelijkspel hingen in de lucht.”
 
“Flinke smet op de avond was het vuurwerk dat werd ontstoken, vlak na het begin van de wedstrijd. Zeker in de wetenschap dat we een voorwaardelijke straf hebben staan van een wedstrijd zonder publiek in het stadion of een deel daarvan.”
 
Ongemeen spannend
“Met nog drie speelronden in de Eredivisie te gaan, hebben we nog altijd uitzicht op plek 8 van de ranglijst – die bij de bekerwinst van Ajax – recht geeft op deelname aan de play-offs om een Europees ticket. Daarbij is Willem II onze grootste directe concurrent, die donderdag tegen titelkandidaat PSV speelt. Zelf spelen we morgenavond (woensdag – red.) tijdens deze midweekse speelronde tegen PEC Zwolle. De aftrap in Zwolle is om 19.45 uur. Het belooft in veel opzichten nog een zinderende slotfase van het seizoen te worden en dat is niet anders dan in de afgelopen jaren, waarbij de Eredivisie tot en met de laatste speelronden ongemeen spannend was.”
 
Opleiding
“Voor de opleiding van FC Groningen was het letterlijk en figuurlijk een zonnig weekend. Net als vorig jaar heeft FC Groningen onder-19 opnieuw het internationale toernooi van Loire in Frankrijk gewonnen. De ploeg van trainer/coach Marcel van Buuren nam deel aan het sterk bezette Tournoi International FC St-Joseph. Onder-19 prolongeerde de titel in Frankrijk door in de finale met 2-0 te winnen van FC Lorient, dat de dag ervoor na een 0-0 eindstand via strafschoppen nog te sterk was geweest in de poulefase.”
 
“FC Groningen onder-17 won de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht met 4-1. Door deze zege speelt de ploeg van trainer/coach Paul Matthijs morgenavond (woensdag – red.) in een rechtstreeks duel met Ajax om het kampioenschap in de Eredivisie. De kampioenswedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn, die FC Groningen onder-17 moet winnen om de titel te grijpen, begint om 18.30 uur. De toegang is gratis.”
 
“FC Groningen onder-15 bereikte op een groot internationaal toernooi in België, met 28 deelnemers, de eindstrijd. In de finale van de strijd om de Neptuno Cup was Charleroi te sterk. De Belgen maakten in extra tijd de enige en dus winnende treffer.”
 
Jan Uitham
“We beëindigen deze nieuwsbrief met de oprechte deelneming aan de familie van Jan Uitham. Deze schaatslegende en FC Groningen-supporter overleed afgelopen weekeinde op 94-jarige leeftijd in zijn woonplaats Ten Boer. Jan Uitham was tot op hoge leeftijd seizoenkaarthouder van FC Groningen. In 1963 won hij de legendarische schaatstocht Noorder Rondritten door de provincie Groningen. Acht dagen eerder was hij tweede geworden in de Friese Elfstedentocht. Hij was een boegbeeld voor de sport, beschikte over een ijzeren wil en een enorme discipline. In 2009 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en werd deze onderscheiding uitgereikt door toenmalig burgemeester van Groningen, Jacques Wallage.”

“Tot volgende week!”

Laatste nieuws