Kampioen zakelijk naar elfde zege op rij.

Zondag 22 april 2012 om 18:29

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Amsterdam ArenA het aanstaande feestje van de landskampioen niet kunnen verpesten. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 1-0. Tien minuten voor het einde werd de eindstand bepaald op 2-0. FC Groningen blijft na de vijftiende nederlaag van het seizoen staan op de dertiende plek van de ranglijst.

In de Amsterdam ArenA keerden Johan Kappelhof en Leandro Bacuna na een schorsing terug in de basis. Daardoor startten Henk Bos en Tim Keurntjes op de bank. Op de overige negen posities in de basiself hield trainer Pieter Huistra vast aan dezelfde spelers als in de verloren thuiswedstrijd tegen Roda JC.
In de 42ste minuut van de wedstrijd kreeg Ajax de eerste grote kans van de eerste helft, maar bracht oud-Ajacied Lorenzo Burnet op de doellijn redding op een inzet van Siem de Jong. In de enige minuut extra tijd kwam de thuisploeg op gelukkige wijze op voorsprong. Een steekbal van De Jong werd van richting veranderd en kwam voor de voeten van Derk Boerrigter, die de bal onder Luciano da Silva door kon schuiven voor 1-0.
Na de onderbreking waren de doelkansen en –pogingen opnieuw spaarzaam. Uit diverse standaardsituaties kwam de regerende en aanstaande landskampioen tot enkele schoten. Na ruim een uur spelen werd Suk Hyun-Jun afgelost door David Texeira. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd loste de clubtopscorer een schot dat door doelman Kenneth Vermeer schijnbaar eenvoudig gepakt werd.
Nadat bij FC Groningen ook Maikel Kieftenbeld en Koen van de Laak als invallers binnen de ploeg waren gekomen, kwam Ajax tien minuten voor het einde van de wedstrijd op 2-0. Siem de Jong stond opnieuw aan de basis van het doelpunt, deze keer wel bewust. Invaller aan de kant van de thuisploeg, Kolbeinn Sigthorsson, verdubbelde de score.
Luciano; Kappelhof, Ivens, Sparv, Burnet (80’ Van de Laak); Andersson (76’ Kieftenbeld), Hiariej; Bacuna, Pedersen, Tadic; Suk (63’ Texeira).
Rest bank: Van Loo, Jones, Keurntjes, Bos.