Kaartverkoopinformatie oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle

10 augustus 2020 / vandaag

FC Groningen speelt komende vrijdag – 14 augustus – om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het is geen reguliere wedstrijd van 2 x 45 minuten. Hoofdtrainer Danny Buijs stuurt twee verschillende teams het veld in, die ieder een uur voetballen. Na een half uur is er per duel een drinkpauze en bij de wisseling van de ploegen (na het eerste uur) zal een gebruikelijke pauze van een kwartier worden gehouden. 

De kaartverkoop voor het duel met PEC in het Hitachi Capital Mobility Stadion is afgelopen week gestart en verloopt wederom in categorieën. Seizoenkaarthouders die niet aanwezig zijn geweest bij de oefenwedstrijd van vorige week tegen Heracles Almelo, hebben nu voorrang bij de kaartverkoop.

De afgelopen dagen hadden vijfjaarkaarthouders en huishoudens met meerdere seizoenkaarten op verschillende dagen het recht een kaart te kopen voor FC Groningen – PEC Zwolle. Vandaag (maandag 10 augustus) zijn seizoenkaarthouders met één relatienummer per huishouden aan de beurt.
 
De kaartverkoop voor de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle verloopt uitsluitend online en gaat op relatienummer van de seizoenkaarthouder. Per relatienummer is het mogelijk om voor 5 euro één kaart te kopen die geplaceerd en niet overdraagbaar is. Eerder zijn alle seizoenkaarthouders geïnformeerd tot welke groep ze behoren. Alle seizoenkaarthouders ontvangen op de verkoopdag nogmaals een mail met de informatie in welke categorie ze zijn ingedeeld en dat het op die dag mogelijk is een toegangsticket te kopen.
 
Jongerenvak
Voor jongeren tot 18 jaar is een speciaal ‘jongerenvak’ ingericht in het gastenvak van het Hitachi Capital Mobility Stadion, omdat zij onderling geen anderhalve meter afstand hoeven te houden en dus bij elkaar mogen zitten. Deze groep heeft morgen - op dinsdag 11 augustus - de mogelijkheid een kaart te kopen, ook hier geldt één kaart per relatienummer.

Voorrangsregeling
Om zoveel mogelijk seizoenkaarthouders de mogelijkheid te geven één van de oefenwedstrijden in de voorbereiding bij te wonen, is er voorafgaand gekozen voor een voorrangsregeling. Seizoenkaarthouders die op zaterdag 1 augustus aanwezig waren in het Hitachi Capital Mobility Stadion tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo komen hierdoor nu als laatste aan de beurt.
 
Deze groep kan – mits er nog kaarten beschikbaar zijn – op woensdag 12 augustus een toegangsticket aankopen. Indien mogelijk proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met seizoenkaarthouders uit hetzelfde huishouden, echter – net als tijdens het duel met Heracles Almelo – kunnen we op dat moment geen garanties meer geven op zitplekken bij elkaar. Seizoenkaarthouders op de minder valide plekken kunnen donderdag 13 augustus een kaart aanschaffen.
 
Categorieën
Net als bij de kaartverkoop tegen Heracles Almelo wordt het aantal kaarten verdeeld per categorie. Iedere categorie heeft percentueel evenveel kans in het aanschaffen van een toegangsticket. Als bijvoorbeeld 20 procent van onze seizoenkaarthouders in een huishouden van drie personen zit, zal ook 20 procent van de kaarten voor die categorie beschikbaar zijn. Zo geldt dit voor iedere categorie. Er is voor deze verkoopwijze gekozen omdat dit de beste manier is om zoveel mogelijk supporters evenveel kans te geven op een plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion.
 
Anders dan anders
Supporters die niet uit hetzelfde huishouden komen, moeten minimaal anderhalve meter onderlinge afstand houden. Het stadionbezoek zal vanwege geldende coronaprotocollen anders verlopen dan gebruikelijk. Er wordt een gezondheidscheck gedaan bij de ingangen, er zijn hygiënische voorzorgsmaatregelen getroffen, er is signing aangebracht in het stadion en er is extra aandacht voor schoonmaak. Supporters dienen in en rond het stadion de aanwijzingen van FC Groningen-medewerkers op te volgen. Net als alle overige voetbalstadions in Nederland, is ook het Hitachi Capital Mobility Stadion vanaf het seizoen 2020/2021 volledig rookvrij.

_MG_7848
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws