Kaartverkoopinformatie oefenduel Heracles Almelo

15 juli 2020 / vandaag

FC Groningen speelt zaterdag 1 augustus tegen Heracles Almelo de eerste wedstrijd van het seizoen 2020/2021 in het Hitachi Capital Mobility Stadion, waarbij de club publiek mag ontvangen. De kaartverkoop voor dit oefenduel (aftrap 20.00 uur) start aanstaande maandag, 20 juli.

buitenkant stadion

Vanwege corona-protocol, waarbij anderhalve meter onderlinge afstand moet worden gewaarborgd, kent het stadion slechts een beperkte capaciteit. Om supporters evenveel kans te geven de wedstrijd te kunnen bezoeken en zoveel mogelijk publiek te kunnen toelaten, verloopt de kaartverkoop in categorieën.
 
Alle toegangskaarten zijn geplaceerd. Er kan maximaal één kaart per relatie/persoon worden gekocht en hierbij geldt vol=vol. De kaarten kosten 5 euro per stuk en zijn niet overdraagbaar. Vijfjaarkaarthouders van FC Groningen hebben recht om het duel met Heracles Almelo gratis te bezoeken en kunnen hun plaats op dinsdag 21 juli via de website aanvragen. Supporters die uiterlijk morgen (donderdag 16 juli) nog een seizoenkaart aanschaffen, krijgen de mogelijkheid een kaart te kopen voor de oefenwedstrijd tegen Heracles.
 
Categorieën
De geplaceerde plekken in het stadion zijn dusdanig ingericht dat supporters anderhalve meter onderlinge afstand houden. Jongeren en gezinsleden uit hetzelfde huishouden hoeven hieraan niet te voldoen, waardoor er voor hen specifieke vakken zijn gerealiseerd. Huisgenoten met een seizoenkaart geregistreerd op hetzelfde adres, kunnen dus naast elkaar zitten. Voor jongeren onder de 18 jaar geldt de anderhalve meter maatregel evenmin en voor hen zijn 1.100 tickets in het gastenvak beschikbaar.

Om supporters evenveel kans te geven de wedstrijd te kunnen bezoeken en zoveel mogelijk supporters te kunnen toelaten, verloopt de kaartverkoop in categorieën. Iedere categorie krijgt evenveel kans bij het aanschaffen van een toegangsticket. Als bijvoorbeeld 20 procent van onze seizoenkaarthouders in een huishouden van drie personen zit, zal ook 20 procent van de kaarten voor die categorie beschikbaar zijn. En zo geldt dit dus voor iedere categorie.

De verkoopmomenten zijn: 
- maandag 20 juli: verkoop jongeren onder 18 jaar in gastenvak. De seizoenkaart moet op naam staan van de minderjarige.
- dinsdag 21 juli: aanvraag kaart voor vijfjaarkaarthouders.
- woensdag 22 juli: verkoop huishoudens met 4 seizoenkaarthouders.
- donderdag 23 juli: verkoop huishoudens met 3 seizoenkaarthouders.
- vrijdag 24 juli: verkoop huishoudens met 2 seizoenkaarthouders.
- maandag 27 juli: verkoop per relatie/persoon.
- dinsdag 28 juli: verkoop MIVA plekken.

Mailing
Seizoenkaarthouders ontvangen voor maandag 20 juli – wanneer de kaartverkoop start – een mailing met informatie tot welke groep ze behoren en wanneer kaarten kunnen worden aangeschaft. Indien het stadion voor het duel op zaterdag 1 augustus ‘uitverkocht’ raakt, komen de seizoenkaarthouders die niet bij de wedstrijd tegen Heracles Almelo kunnen zijn als eerste in aanmerking voor een ticket voor het volgende oefenduel in het Hitachi Capital Mobility Stadion en dat is op vrijdag 14 augustus met als tegenstander PEC Zwolle.
 
Wij realiseren ons heel goed dat we het niet voor iedereen helemaal optimaal en naar volle tevredenheid zullen doen, maar in deze bijzondere tijd hebben we te maken met bijzondere omstandigheden en hopen wij op begrip te mogen rekenen.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws