Kaartverkoop twist van het noorden loopt hard

16 december 2018

Wie zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion getuige wil zijn van de twist van het noorden tussen de FC’s uit de provincies Groningen en Drenthe, doet er goed aan in de voorverkoop een ticket aan te schaffen. De kaartverkoop loopt namelijk hard. Het duel staat bovendien in het teken van het herdenken van de in het afgelopen jaar overleden FC Groningen-supporters.

Op zondagmiddag 16 december om 14.30 uur is de aftrap bij FC Groningen tegen FC Emmen. Het Hitachi Capital Mobility Stadion opent de poorten om 13.00 uur. Op dat moment gaan – indien nog beschikbaar – de laatste kaarten ook in de verkoop via de kassa’s bij Ingang 2. Op dit moment zijn voor de Piet Fransen Tribune en Koeman Familie Tribune nog tickets verkrijgbaar via deze website. De Tonny van Leeuwen Tribune en de hoofdtribune waarop het businesspubliek plaatsneemt, is inmiddels volledig uitverkocht.

In memoriam
Direct voorafgaand aan het duel tussen Groningen en Emmen zullen de aanwezigen in het stadion letterlijk en figuurlijk stilstaan bij de overleden FC-supporters in het kalenderjaar 2018. Bij wijze van ode zal vlak voor de aftrap een minuut worden geapplaudisseerd. Supporters, die dit gedenkwaardige moment willen meemaken en willen deelnemen aan het eerbetoon, dienen daarvoor tijdig hun plek op de tribunes in te nemen. In verband met de te verwachten (verkeers)drukte rondom het stadion, is het hoe dan ook aan te raden eerder van huis te vertrekken dan gebruikelijk.

Horeca
Bij de horecaverkooppunten wordt bij deze laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018 een actie gehouden. Bij de verkoop van elke vier bekers bier, krijgen de supporters een Amstel-muts cadeau. Na een geslaagde proef tijdens de voorgaande thuiswedstrijd, maken ook bij het duel met FC Emmen de braadworst en droge worst weer deel uit van het assortiment in de horecaverkooppunten.

Arbitrage
De wedstrijd FC Groningen-FC Emmen staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. Hij zal worden geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Dieperink. De videoref is Pol van Boekel, die op zijn beurt weer wordt geassisteerd door Thomas Krijt. Aan de kant van FC Groningen is Ajdin Hrustic niet inzetbaar door een automatische schorsing vanwege de vijfde gele kaart in deze jaargang van de Eredivisie.

Laatste nieuws