string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Kaartverkoop PSV-thuis voor het laatst op oude manier’.

Dinsdag 11 november 2014 om 14:35

In de 504de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de nederlaag in Zwolle, kijkt hij vooruit naar de oefenwedstrijd tegen Be Quick 1887 van woensdagavond en ook alvast naar de volgende thuiswedstrijd in Euroborg tegen koploper PSV.

“Afgelopen zaterdagavond hebben we helaas geen positief vervolg kunnen geven aan de thuiszege op NAC Breda. In Zwolle verloren we met 2-0 van PEC en dat betekent dat we de komende interlandperiode ingaan als nummer tien van de ranglijst. Nog steeds behoren we tot de grote middengroep op de ranglijst van de Eredivisie en zijn we in eigen huis ongeslagen. Ondanks de nederlaag was de sfeer in het uitverkochte bezoekersvak afgelopen weekend van de eerste tot de laatste minuut prima. De ploeg kan deze steun van de fans in de komende duels ook goed gebruiken.”
Goede doel
“Komend weekend heeft FC Groningen geen competitieverplichtingen. Woensdagavond zal het jaarlijkse oefenduel met Be Quick 1887 gespeeld worden in Stadion Esserberg. Het duel begint om 19.00 uur en de toegang bedraagt 2 euro. De opbrengst zal ten goede komen aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, dat heeft aangegeven dit jaar graag een bijdrage te doen aan het door FC Groningen geadopteerde G-elftal Kids United.”
“De selectie van Kids United zal overigens om 17.30 uur aan de aftrap staan in een voorwedstrijd tegen Be Quick 1887 E1. Om half zes gaan ook de kassa’s van Stadion Esserberg open. FC Groningen en Be Quick hebben vorig jaar uitgesproken van de stadsderby een jaarlijkse traditie te willen maken. Deze wedstrijd is nummer twee in een hopelijk zeer lange reeks.”
Internationals
“Twee spelers zullen in ieder geval niet van de partij zijn op de grens van Groningen en Haren. Hans Hateboer en Dino Islamovic zullen zich namelijk melden bij respectievelijk Jong Oranje en Jong Zweden. Beide vertegenwoordigende elftallen spelen oefenwedstrijden. Keziah Veendorp van FC Groningen A1 is daarnaast opgeroepen voor een oefenduel met Oranje onder-18.”
“Komende weekeinde geldt voor de jeugdteams van FC Groningen als ‘cupweekend’. Vijf van de zeven elftallen komen in bekerconfrontaties in actie. Voor de twee oudste jeugdteams, A1 en B1, was afgelopen weekend bijzonder. De ploegen van trainers Peter Hoekstra en Marcel van Buuren deden internationale ervaring op in respectievelijk Utrecht en Noorwegen en de resultaten waren ook nog eens prima.”
Kaartverkoop
“Voor de komende thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen PSV, op zondag 23 november, verloopt de kaartverkoop voor de laatste keer via het ‘oude’ ticketingsysteem. Momenteel is de vrije verkoop van kaarten voor het duel met koploper gaande via deze website, in de Fanshop en bij de verkooppunten van TicketBox/Primera. Er gelden geen restricties voor de aanschaf van kaarten voor de wedstrijd, die zondag 23 november om 12.30 uur begint.”
“Seizoenkaart- en ClubCardhouders van FC Groningen zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het feit dat de losse verkoop voor FC Groningen-sc Heerenveen van zondag 7 december (aanvang 14.30 uur) verloopt via het nieuwe kaartverkoopportaal kaartverkoop.fcgroningen.nl. Vanaf vrijdag 21 november zal ook de vrije verkoop plaatsvinden via deze nieuwe methode. Supporters zonder ClubCard die hiervan gebruik willen maken, kunnen alvast een account aanmaken op mijn.fcgroningen.nl.”
Sportcafé
“Vanavond (dinsdag – red.) zal er een netwerkbijeenkomst van FC Groningen en Wensink Mercedes-Benz plaatsvinden in de Showroom van Wensink Mercedes-Benz. Hierbij zullen naast ondergetekende ook de spelersselectie en technische staf van FC Groningen aanwezig zijn. Onderdeel van de avond is een Sportcafé met onze hoofdtrainer Erwin van de Looi, oud-FC’er René Eijkelkamp en voetbaltrainer Mario Been. Ook is er een presentatie van enkele nieuwe Mercedes-Benz-modellen.”
“Deze week reizen technisch manager Peter Jeltema, hoofd jeugdopleiding Paul Raveneau en sportwetenschapper Wouter Frencken af naar Londen. Zij nemen daar woensdag en donderdag, net als zo’n zeshonderd andere sportprofessionals deel aan de zesde editie van het congres ‘Leaders Sport Performance Summit’. Plaats van handeling is het Emirates Stadium van Arsenal FC.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard