Kaartverkoop oefenduel met PEC Zwolle start dinsdag 4 augustus

3 augustus 2020 / vandaag

FC Groningen speelt volgende week vrijdag – 14 augustus – om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De kaartverkoop voor deze wedstrijd start op dinsdag 4 augustus, en gaat opnieuw in categorieën. Vijfjaarkaarthouders kunnen dinsdag 4 augustus een gratis kaart aanvragen. Seizoenkaarthouders die niet aanwezig waren bij de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo komen daarna aan de beurt. 

De kaartverkoop voor de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle verloopt uitsluitend online en gaat op relatienummer van de seizoenkaarthouder. Per relatienummer is het mogelijk om voor 5 euro één kaart te kopen die geplaceerd en niet overdraagbaar is. Eerder zijn alle seizoenkaarthouders geïnformeerd tot welke groep ze behoren. Alle seizoenkaarthouders ontvangen op de verkoopdag  nogmaals een mail met de informatie in welke categorie ze zijn ingedeeld en dat het op die dag mogelijk is een toegangsticket te kopen.  
 
Dinsdag 4 augustus, kunnen vijfjaarkaarthouders een gratis kaart aanvragen. Woensdag zal er kaartverkoop zijn voor huishoudens met vier seizoenkaarthouders op vier verschillende relatienummers, donderdag in huishoudens met drie seizoenkaarthouders op drie verschillende relatienummers en aankomende vrijdag kunnen huishoudens met twee seizoenkaarthouders op twee verschillende relatienummers een kaart aanschaffen.
 
Maandag 10 augustus start dan de verkoop voor seizoenkaarthouders met één relatienummer per huishouden. Voor jongeren tot 18 jaar wordt een speciaal jongerenvak ingericht in het gastenvak van het Hitachi Capital Mobility Stadion waarbij de jongeren bij elkaar zitten. Deze groep heeft op dinsdag 11 augustus de mogelijkheid een kaart te kopen, ook hier geldt één kaart per relatienummer.
 
Seizoenkaarthouders die afgelopen zaterdag aanwezig waren in het Hitachi Capital Mobility Stadion komen in aanmerking voor kaarten, mits er nog kaarten zijn, op woensdag 12 augustus. Indien mogelijk proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met seizoenkaarthouders uit hetzelfde huishouden, echter kunnen we geen garanties doen dat zij – net als tijdens het duel met Heracles Almelo – bij elkaar kunnen zitten.
 
Seizoenkaarthouders op de minder valide plekken kunnen donderdag 13 augustus een kaart aanschaffen.
 
Net als bij de kaartverkoop tegen Heracles Almelo wordt het aantal kaarten verdeeld per categorie. Iedere categorie heeft percentueel evenveel kans in het aanschaffen van een toegangsticket. Als bijvoorbeeld 20 procent van onze seizoenkaarthouders in een huishouden van drie personen zit, zal ook 20 procent van de kaarten voor die categorie beschikbaar zijn. Zo geldt dit voor iedere categorie.
 
Supporters die niet uit hetzelfde huishouden komen, moeten minimaal anderhalve meter onderlinge afstand houden. Er is bij de kaartverkoop voor deze verkoopwijze gekozen omdat dit de beste manier is om zoveel mogelijk supporters evenveel kans te geven op een plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle wordt twee keer 60 minuten gespeeld. 

_MG_7848
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws