string(9) "claudebot"

Kaartverkoop Marseille-uit tot nader order uitgesteld.

Donderdag 05 november 2015 om 11:40

FC Groningen heeft besloten de kaartverkoop voor de Europese uitwedstrijd tegen Marseille, op donderdag 26 november, tot nader order uit te stellen. De Trots van het Noorden ziet zich hiertoe genoodzaakt omdat er op dit moment nog geen duidelijkheid is omtrent de voorwaarden, die de Franse autoriteiten stellen aan het bezoek van de Groningse supporters.

De autoriteiten in Marseille overwegen supporters van FC Groningen te weren, dan wel het maximaal aantal beschikbare kaarten naar beneden bij te stellen. FC Groningen heeft volgens regelgeving recht op 3.500 toegangskaarten voor haar supporters en heeft de UEFA ingeschakeld om tot een oplossing voor de onduidelijkheden te komen.
Intensief contact
De afgelopen weken is er intensief contact geweest tussen de UEFA, Olympique Marseille en FC Groningen. Tot op de dag van vandaag, donderdag 5 november, is aan de bekerhouder toegezegd dat er deze week duidelijkheid zou komen. Dit is echter niet het geval. Aangezien de kaartverkoop voor de Europese wedstrijd tegen Olympique Marseille morgen, vrijdag 6 november, van start zou gaan en nog altijd niet duidelijk is óf en met hoeveel supporters FC Groningen in de Franse havenstad welkom is, heeft de clubleiding besloten de kaartverkoop tot nader order uit te stellen.
FC Groningen stelt alles in het werk om voor de rechten van haar supporters op te komen. De ingeschakelde UEFA reist vandaag, donderdag 5 november, met een speciale afgezant naar Marseille om de ontstane problematiek aldaar met de lokale autoriteiten te bespreken en om zo snel mogelijk tot een uitkomst en uitspraak te komen.
Niet gewenst
FC Groningen realiseert zich dat deze onduidelijke situatie absoluut niet wenselijk is, aangezien de club op de hoogte is van het feit dat vele supporters reeds een reis en/of accommodatie richting Frankrijk hebben geboekt. Ook voor de bekerhouder zijn de omstandigheden rondom de kaartverkoop voor Marseille-uit frustrerend, omdat deze situatie volledig buiten de macht van de club ligt. De Trots van het Noorden stelt alles in het werk om haar supporters op een goede manier de mogelijkheid te bieden de wedstrijd in Marseille te bezoeken.
Aankondiging
Indien de kaartverkoop alsnog van start gaat, zal er minimaal 24 uur zitten tussen de aankondiging hiervan via de diverse communicatiekanalen van FC Groningen en de daadwerkelijke start van de kaartverkoop, zodat iedereen dezelfde kansen heeft een kaart aan te schaffen voor het duel met Olympique Marseille.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus