string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kaartverkoop Groningen-Emmen reeds gestart.

Vrijdag 29 mei 2015 om 12:50

De eerste training van het nieuwe seizoen 2015/2016 vindt plaats op zondagmiddag 28 juni en zal aanvangen om 15.00 uur op de velden van Sportpark de Koepel in Haren. De oefenwedstrijden in de aanloop naar de competitie zijn ook rond. Er zijn daarvoor inmiddels vijf tegenstanders, speeldata, aanvangstijdstippen en locaties bekend. Op zaterdag 18 juli is Southampton in Euroborg één van de tegenstanders.

De eerste oefenwedstrijd is traditioneel het treffen met RWE Eemsmond en wordt op vrijdag 3 juli om 19.00 uur gespeeld in Uithuizermeeden. Een dag later neemt de FC het in Groningen op tegen SC Stadspark. Aanvang op zaterdag 4 juli is 17.00 uur.

Langeleegte
Zaterdag 11 juli is de derde oefenwedstrijd tegen FC Emmen. Dit duel wordt vanaf 16.00 uur gespeeld aan De Langeleegte in Veendam. Kaarten kosten 10 euro (en 20 euro voor de hoofdtribune). De kaartverkoop voor FC-supporters is reeds gestart bij de FanCorner in Euroborg en online via http://kaartverkoop.fcgroningen.nl/De organisatie van de oefenwedstrijd aan De Langeleegte in Veendam is in handen van FC Emmen.
Promovendus
Zaterdag 18 juli is Euroborg, onder voorbehoud, het toneel van het duel FC Groningen – Southampton FC. Op zaterdag 25 juli is een oefenduel met promovendus Roda JC in Haren het sluitstuk van de voorbereiding. Aanvang van die wedstrijd op Sportpark de Koepel is 17.00 uur.
Zondag 2 augustus om 18.00 uur is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen de Johan Cruijff Schaal XX, waarin landskampioen PSV de tegenstander is in de Amsterdam ArenA. Een week later, op zondag 9 augustus, begint voor de Trots van het Noorden de Eredivisie seizoen 2015/2016.
Southampton
Op zaterdagmiddag 18 juli om 14.30 uur wordt gespeeld tegen Southampton, de ploeg van coaches Ronald en Erwin Koeman en met onder andere Dusan Tadic in de gelederen, die afgelopen seizoen als zevende eindigde in de Engelse Premier League. Door de zege van Arsenal in de FA Cup, plaatste Southampton zich voor de derde voorronde van de Europa League. Erwin Koeman reikte vorige maand, op zondag 3 mei, de KNVB-beker uit aan FC Groningen.
Seizoenkaarthouders die uiterlijk maandag 22 juni hun seizoenkaart bestellen, hebben de mogelijkheid om met voorrang en korting hun seizoenkaart op te waarderen voor deze oefenwedstrijd in Euroborg. Van woensdag 1 tot en met maandag 6 juli kunnen seizoenkaarthouders hun seizoenkaart opwaarderen voor 7 euro. Vervolgens loopt de vrije verkoop voor het oefenduel in Euroborg van woensdag 8 juli tot en met zaterdag 18 juli. Vanaf 8 juli tot en met de wedstrijddag is de prijs 14 euro voor alle plekken in het stadion.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’