string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kaartavondje zonder punten in Breda.

Zaterdag 01 november 2008 om 22:11

FC Groningen heeft zaterdagavond de punten bij NAC in Breda gelaten. Rob Penders maakte zeven minuten voor tijd de winnende treffer. In de slotfase kreeg Patrick Mtiliga nog een rode kaart van de Belgische scheidsrechter Gumienny.

In de basisopstelling van FC Groningen stonden drie spelers die vorig seizoen in de eerste speelronde ook aan de aftrap stonden voor het duel in het Rat Verlegh Stadion. Goran Lovre, Gibril Sankoh en Marcus Berg waren er toen ook bij. Bij de gewijzigde acht spelers was ook Shkodran Metaj, die de basisplek innam van de geschorste Andreas Granqvist. Ondrej Svejdik verhuisde van linksback naar centraal in de verdediging.
De eerste helft van de wedstrijd speelde zich vooral niet voor de beide doelen af en was niet bepaald attractief. Van FC Groningen-zijde probeerden Goran Lovre en Berry Powel het in het eerste kwartier en aan de kant van NAC was het vooral Csaba Feher die het geregeld van afstand probeerde.
De wedstrijd kwam nooit echt op gang doordat vrijwel alle duels werden afgefloten door de Belgische arbiter, die in het eerste bedrijf drie gele kaarten nodig had om het duel in goede banen te leiden. Zo gingen Cairo en Van der Leegte bij de thuisclub op de bon en werd aanvoerder Paul Matthijs van FC Groningen bestraft met een gele prent.
Na de pauze keerde Berry Powel niet terug in het team van Groningen. Koen van de Laak kwam voor hem in de plaats. Na zes minuten ging Danny Holla op de bon vanwege een schwalbe. Na een klein uur spelen probeerde Kurt Elshot het van grote afstand tegen zijn oude ploeg. Een minuut later kopte Kees Kwakman een bal terug op Patrick Zwaanswijk die vervolgens over het doel van Groningen mikte.
Gonzalo Garcia kwam een halfuur voor tijd in de plaats van Petter Andersson en was daarmee de tweede en laatste invaller van de avond. De FC probeerde wel kansen te creëren, maar slaagde daar ook gedurende de tweede helft moeilijk in. Shkodran Metaj was de derde Groninger die op de bon ging, wegens praten. NAC Breda begon meer en meer te drukken en kwam tot een schot voorlangs van Mtiliga.
In het laatste kwartier kreeg Kwakman op aangeven van topscorer Amoah een schotkans waarbij Luciano een redding moest verrichten. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar een situatie in de zevende minuut voor tijd bracht daar verandering in. Een vrije trap van Jonaas Kolkka werd door Amoah tegen het lichaam van Luciano gewerkt en in de rebound door aanvoerder Rob Penders binnengeprikt: 1-0.
In de slotfase ging Groningen nog op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde de ploeg er niet in voor de tweede keer binnen drie dagen met een late treffer een punt binnen te slepen. In de slotfase kreeg Patrick Mtiliga een rode kaart wegens een slaande beweging. Even later werd ook Marcus Berg nog bestraft met een gele kaart. FC Groningen heeft nu in de competitie twee thuiswedstrijden voor de boeg. Op 9 en 16 november speelde FC in Euroborg tegen achtereenvolgens Volendam en De Graafschap. Op woensdag 12 november wordt in Velsen de bekerwedstrijd tegen Telstar gespeeld.
                                       
Opstelling FC Groningen
Luciano, De Roover, Sankoh, Svejdik, Metaj (87′ Cahais), Matthijs (c), Holla, Lovre, Andersson (63’ Garcia), Berg, Powel (46’ Van de Laak).
Rest bank: Van Loo, Lachman, Veldmate,.
Opstelling NAC Breda
Ten Rouwelaar, Elshot, Penders (c), Zwaanswijk, Mtiliga (90’ rood), Feher, Van der Leegte, Kwakman (87’ Loran), Cairo (89’ Gorter), Amoah, Kolkka (91’ Gilissen).
Rest bank: Van Fessem, Tamerus, Kramer
Toeschouwer: 16.808
Scores: 83’ Penders 1-0
Scheidsrechter: Gumienny (Bel)
Rode kaart: 90’ Mtiliga (slaan)
Gele kaarten: 27’ Cairo (protest), 28’ Matthijs (tackle), 29’ Van der Leegte (tackle), 51’ Holla (schwalbe), 67’ Metaj (protest), 90’ Berg

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’