Junior Reporter Rick Spaan ziet FC Groningen winnen.

Maandag 12 december 2016 om 11:02

Afgelopen vrijdagavond was de 13-jarige Rick aanwezig bij de wedstrijd FC Groningen-Roda JC. Hij woonde de wedstrijd bij als Junior Reporter.

Reporter FCG-Roda JC 9-12-16 (1)

Voordat de wedstrijd begon kreeg hij een kijkje achter de schermen: hij bezocht de persruimte en omroepkamer. Vervolgens bekeek hij de wedstrijd vanaf de perstribune.
Na afloop van de wedstrijd was hij nog aanwezig bij de persconferentie waar de trainers hun visie op de wedstrijd gaven.

Rick schreef onderstaande verslag van de wedstrijd:

1e helft
Na een tot dan toe redelijk saaie wedstrijd, was er in de 10e minuut de eerste kans van de wedstrijd voor FC Groningen. Een afgeslagen bal werd opgepikt en voorgezet en bij de 2e paal was het raak; Mimoun Mahi maakte de openingstreffer.
Daarna gebeurde er niet veel interessants meer. Alleen Mikhail Rosheuvel wist nog gevaarlijk te worden voor Roda JC, maar een goede redding van Padt voorkwam de 1-1.
Groningen was ook nog één keer gevaarlijk via Van Weert, maar dat schot werd geblokt.

2e helft
Na een uur spelen kreeg FC Groningen weer een grote kans. Een goede redding van de keeper van Roda zorgde ervoor dat de bal achter het doel kwam.
Tien minuten later was het wel raak. Alexander S¢rloth maakte de 2-0; na een afgeslagen corner kwam de bal bij hem voor de voeten en hij schoot hem goed binnen.
Daarna kreeg FC Groningen veel kansen, maar de bal wilde er maar niet in.
In de 2e helft heeft Roda één schot op doel gehad, maar dat was een makkelijke vangbal voor de doelman.

Eindstand: 2-0
Beste speler: Simon Tibbling