Junior Reporter Jurgen Koster vertelt over de wedstrijd.

Dinsdag 19 maart 2019 om 12:24

Als Junior Reporter heeft Jurgen afgelopen zondag bij de wedstrijd FC Groningen-ADO Den Haag net als de 'echte' pers de wedstrijd bekeken vanaf de perstribune.
Zijn voorspelling van de uitslag was 3-1 en hij was benieuwd hoe zijn favoriete speler, Deyovaisio Zeefuik, zou spelen. Hij heeft een verslag van de wedstrijd geschreven, deze staat hieronder.

1e helft:
De eerste 10 minuten begint Groningen een beetje slap.
ADO heeft de overmacht en meer balbezit, Groningen probeert ADO zoveel mogelijk onder druk te zetten en zo weinig mogelijk ruimte te geven alleen ADO voetbalt zich er prima onder uit. Na 13 minuten komt Groningen een beetje in de wedstrijd met een enorme kans voor Kai Sierhuis die net naast vliegt. Nog steeds heeft Groningen het lastig, ADO heeft een paar goeie kansen maar meer ook niet. In de 20ste minuut krijgt Groningen nog een vrije trap die niet voor gevaar zorgt. Groningen lijkt er steeds meer in te komen. Daarna heeft de FC Groningen een kans van Mahi aan gegeven van Zeefuik die nog net wordt verdedigd door ADO. Na 34 minuten een corner voor FC Groningen die er in wordt gewerkt door lex immers van ADO, een eigen doelpunt. Vervolgens kwam Malone, haalt in Bruns de een gele kaart krijt, ook Reis krijgt een kaart een paar minuten later voor een tackle. In de 40ste minuut ontstonden grote worstelingen vervolgens kregen El Khayati en Zeefuik allebei geel. Ook Sierhuis krijgt geel voor een overtreding.

2e helft:
In het begin van de tweede helft krijgt ADO een kans maar het schot wordt gered door Padt waardoor er een Corner volgt die wordt weggewerkt door Groningen. Later krijgt Pinas van ADO een gele kaart voor een overtreding en een vrije trap voor FC Groningen, maar daarvoor gaat de scheids nog even kijken bij de VAR waardoor de kaart wordt ingetrokken en er geen vrije trap is. In de 64ste minuut komt ADO met een wissel Necid en Bakker gaan eruit voor Goppel en Falkenburg waarna een grote kans voor FC Groningen komt. Dan wisselt FC Groningen Sierhuis voor Mo El Hankouri, die vervolgens een actie maakt, past naar Doan en die schiet vervolgens op doel maar wordt gered dor de keeper. Vervolgens een kans voor Mahi maar wordt gered en ook de rebound wordt niet benut. Groningen is de eerste 25 minuten een stuk sterker. ADO komt totaal niet meer aan de bal met ook nog een grote kans voor FC Groningen, waar vervolgens een corner uit komt. Dan wisselt Groningen Bruns voor Chabot, uit de corner kwam niks. Een overtreding van Kanon wordt bestraft met een gele kaart en een vrije schop die naast vliegt.
ADO wisselde El Khayati voor Lorenzen in de 82ste minuut. In de 89ste minuut wisselde Groningen Bel Hassani om voor Gladon. Dan gebeurt er niks en tot het eind blijft het 1-0.