Junior reporter geniet van overwinning op Sparta Rotterdam.

Dinsdag 28 oktober 2008 om 10:07

Afgelopen zaterdag was Euroborg het podium waar FC Groningen zich al in de eerste helft met 3-0 verzekerde van de overwinning op Sparta. De Rotterdammers kwamen er nauwelijks aan te pas, waardoor FC Groningen met drie Zweedse doelpunten, twee keer Andersson en één keer Berg, opnieuw aan kop gaat in de Eredivisie. Riccardo Flokstra, lid van de Green White Bengels heeft de wedstrijd vanaf de perstribune bekeken en speciaal voor de Junior Club een wedstrijdverslag gemaakt.

Junior reporter Riccardo is vijftien jaar en een grote fan van FC Groningen. Samen met zijn moeder en broertje komt hij regelmatig naar het stadion om zijn favoriete club aan te moedigen. Riccardo zit al in het laatste jaar van zijn VMBO opleiding, maar weet nog niet precies wat hij daarna wil gaan doen. Zelf voetbalt Riccardo bij Lycurgus als rechtsbuiten in de B3. Als een echte reporter ging Riccardo vanaf de eerste minuut van de wedstrijd heel serieus aan de slag met zijn verslag.
Wedstrijdverslag
Al na drie minuten komt FC Groningen op voorsprong door Petter Andersson op een goeie voorzet van Powel. Aan de kant van Sparta verlaat Sander van Gessel al in de 11de minuut gebelesseerd het veld en Van Bueren is zijn vervanger. In de 16e minuut geeft Sankoh een goeie lange bal op Berg, maar zijn inzet gaat net naast. Uit de tegenaanval krijgt Sparta een vrije trap op twintig meter afstand van de goal, maar de bal verdwijnt naast. In de 20ste minuut komt FC Groningen al op 2-0. Bij goed doorzetten van Lovre en een goeie voorzet tikte Andersson ook de 2-0 binnen. Vervolgens was een voorzet van Berry Powel, maar Andersson kopt hem in de handen van Sparta- doelman Wapenaar. In de 35ste minuut scoorde Marcus Berg de 3-0, waar vooraf Andersson nog onderuit wordt gehaald binnen het strafschopgebied. De ruststand is 3-0.
In de tweede helft is bij Sparta Van Bueren achter gebleven in de kleedkamer en vervangen door Erik Falkenburg. FC Groningen gaat weer goed van start en Berry Powel tikt in de 46ste minuut helaas de bal over de Spartagoal. In de 60ste minuut verlaat Sepp de Roover het veld en zijn vervanger was Svejdik. In de 65ste minuut krijgt Svejdik een grote kans vanaf twintig meter, maar zijn inzet verdwijnt naast de goal. In de 73ste minuut verlaat Disseld van Sparta het veld en zijn vervanger is Duplan. In de 78ste minuut wisselt Ron Jans en verlaat Danny Holla het veld voor Shkodran Metaj. De tweede helft is minder spannend, maar FC Groningen wint de wedstrijd met 3-0.
Luciano; De Roover 62’ Svejdik), Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore, Holla 78’ Metaj), Lovre (c.); Andersson 53’ Garcia), Berg, Powel.
Rest bank: Van Loo, Cahais, Veldmate, Matthijs.
Riccardo vond het erg leuk om Junior reporter te zijn en heeft na de wedstrijd ook de persconferentie bijgewoond. Na alle vragen is hij ook nog met Ron Jans op de foto geweest.
Wedstrijdactiviteiten
De deelnemers aan de line- up en de referee-escort waren dit keer uitgenodigd door de Rabobank. Rabobank is namelijk superfan van FC Groningen en daarom liepen de kindjes die uitgenodigd waren door de Rabobank deze keer mee met de line-up.
In de rust was er een nieuwe ronde van de shoot-out competitie, de leden die daar aan deelnamen waren: Reinoud de Vries, Stefan Meijering, Duncan Hoeppertz, Stefan de Vries en Ruben de Vries. De winnaar van deze shoot-out was Stefan de Vries. Hem zien we terug in de halve finale. Gefeliciteerd Stefan!
Ben jij lid van de Green White Bengels en lijkt het je ook leuk om als echte Junior reporter een wedstrijdverslag te maken voor de website, stuur dan een mailtje met je naam, clubpasnummer en een kort verhaaltje over jezelf naar: Juniorclub@fcgroningen.nl