Junior Reporter FC Groningen – Excelsior Thomas de Grijs.

Maandag 20 september 2010 om 11:22

Thomas de Grijs was Junior Reporter tijdens de wedstrijd FC Groningen - Excelsior. Hieronder lees je zijn verslag.

2-0 FC Groningen Matavz
In de eerste helft was een mooie helft met veel actie voor FC Groningen.
FC Groningen was de baas over Excelsior en ze hadden een paar grote kansen die helaas niet benut werden. In het begin van de eerste helft was Hiariej het aanknopingspunt en begonnen de aanvallen vaak bij hem. Hij vormde samen met Matavz een gevaarlijk koppel. Dit leidde een aantal keer tot een paar grote kansen.
FC Groningen kreeg ook een paar vrije ballen maar ze gingen, of over de goal of in de handen van de keeper.
Excelsior speler Fernadez had ook een aantal goeie acties maar FC Groningen speler Stenman was hem vaak te slim af.
De rust ging FC Groningen in met een tussenstand van 0-0.
De tweede helft bleef ongewijzigd. Er gebeurde in de tweede helft net zoveel als in de eerste helft.
FC Groningen creëerde weer mooie kansen en deze keer wisten ze de kansen ook te benutten.
Het eerste doelpunt kwam voort uit een voorzet van Tadic voor Matavz en die kopte hem op de keeper maar Pedersen stond op de juiste plek en schoot hem erin. 1-0!!
Het tweede doelpunt ontstond uit een counter van Tadic en Matavz. Door een diepe pass op Matavz scoorde Matavz het tweede doelpunt van de wedstrijd. 2-0!!
Excelsior had weinig goeie aanvallen of ze stuitte op onze goede verdediging.