Junior reporter Erwin Vieregge schrijft verslag FC Groningen – Willem II.

Maandag 07 februari 2011 om 16:31

Afgelopen zondag had Erwin Vieregge de middag van zijn leven. Hij mocht verslag doen van de wedstrijd FC Groningen - Willem II en zag dat FC Groningen met 7-1 de wedstrijd wist te winnen! Erwin zit in groep 8 van basisschool de Zaaijer en Vlagtwedde en is spits bij D2 van vv Westerwolde.

De middag begon met een korte rondleiding door het persgedeelte van het stadion. De omroepkamer en de persruimte werden uitvoerig geinspecteerd. Daarna nam Erwin snel plaats op de perstribune, waar hij onderstaand verslag schreef:
In de 1ste minuut is er een kans voor Willem II. De corner van Willem II wordt weggekopt. In de 2de minuut kreeg Willem II weer een corner. Het schot van Hakola, in de 4de minuut wordt prachtig gered door Luciano. In de 10de minuut schiet Hakola voorlangs. De corner die FC Groningen krijgt in de 11de minuut eindigd met een mooi schot van Pedersen. Hij schiet net over. In de 14de minuut heeft Matavz een mooie actie, maar hij passt naar een speler van Willem II. In de 17de minuut maakt Enevoldsen een overtreding die direkt wordt opgevolgd door een overtreding van Sparv, die hier een gele kaart voor krijgt. In de 20ste minuut loopt Biemans, van Willem II, een gele kaart op. Uit deze gele kaart krijgt FC Groningen een vrije trap die eindigd in een corner. Deze corner wordt benut door een doelpunt van Granqvist, die bij deze actie geblesseerd raakt.
Snel na de 1-0 krijgt Ivens geel na een overtreding. In de 31ste minuut raakt Pedersen geblesseerd, maar het lijkt mee te vallen. Ook Granqvist kan na een bezoek aan de kleedkamer weer verder spelen. In de blessuretijd weet FC Groningen maar liefst 2 keer te scoren! Stenman scoort de 2-0 en Tim Matavz maakt de 3-0!
Tweede helft
Wissels aan de kant van Willem II: Gravenbeek gaat eruit voor Jelic. In de 48ste minuut schiet Hakola op het doel van  FC Groningen. Luciano zogt voor een redding. In de 50ste minuut krijgt Willem II een penalty na een rode kaart van Granqvist. Lasnik neemt de penal en scoort. Niet lang daarna krijgt ook FC Groningen een penalty die Tim Matavz benut. Arjen Swinkels is inmiddels met een rode kaart van het veld vertrokken. De vrijw trap die Willem II krijgt wordt te vroeg genomen en Lasnik krijgt een gele kaart. Luciano red de bal mooi, maar Pressel van Willem II loopt nog een gele kaart op. In de 66ste minuut krijgt Groningen een corner en niet lang daarna scoort Matavz zijn 3de doelpunt. Ook Thomas Enevoldsen scoort en de eind uitslag wordt deze middag bepaald op 7-1!
FC Groningen zorgt er door deze monsteroverwinning voor dat het heel spannend blijft in de top van de eredivisie!
Erwin, heel erg bedankt voor je leuke en duidelijke verslag. We hopen dat je een hele leuke middag hebt gehad.
Wil jij volgend seizoen ook een keer Junior Reporter zijn? Stuur dan een mailtje naar juniorclub@fcgroningen.nl en wie weet schrijf jij volgend seizoen wel een verslag van een thuiswedstrijd van FC Groningen!