string(9) "claudebot"

Junior Club actief bij iedere wedstrijd!

Maandag 16 maart 2009 om 11:54

Niet alleen in de vakanties, maar ook tijdens de wedstrijden van FC Groningen organiseert de Junior Club de leukste activiteiten! De meesten van jullie kennen de line-up, de referee- escort en de shoot-out competitie, maar hoe gaat het eigenlijk in z’n werk? Tijd om eens achter de schermen te kijken en jullie te laten weten wat er allemaal in het stadion gebeurd vooraf en in de rust van de wedstrijd.

Afgelopen weekend hebben jullie allemaal kunnen zien hoe FC Groningen thuis in Euroborg met 2-0 wist te winnen van Roda JC. De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar in de 72ste minuut schoot Danny Holla vanuit een vrije trap via doelman Castro de 1-0 binnen. Het tweede doelpunt kwam in de 85ste minuut van de voet van invaller Tim Matavz op aangeven van Marcus Berg. Omdat de wedstrijd vrij laat begon en Roda JC helemaal vanuit Kerkrade naar Groningen moest komen, hadden zij geen kinderen meegenomen om deel te nemen in de line-up. Ieder lid van de Junior Club met een rekening bij de Rabobank maakte daardoor bij een speciale actie van de Rabobank kans om mee te lopen aan een hand van een FC Groningen speler, dit waren: Niels Hilverts, Harris Vieregge, Esmee Posthumus, Anthony Pompstra, Kelvin van der Molen, Joost Elderman, R. Hoekstra, J.O. Emmens, Y. Niemeijer, I.B. Goedkoop en Daan Siesling. Ook waren er drie winnaars die aan de hand van de scheidsrechter en de grensrechters het veld op mochten, dit waren: Jeroen Boomgaarden, A. de Boer en Anouk Bakker.
Een uur voor het begin van de wedstrijd verzamelden dit keer dus maar liefst vijfentwintig leden zich bij ingang vier. Daar werden ze opgewacht door enkele vrijwilligers, die ze na een korte uitleg aan alle ouders meenamen naar de kleedkamer. Via de parkeergarage, langs de beveiliger en dan nog een verdieping omlaag kwamen ze bij de kleedkamer. Daar was het al een redelijke drukte, want de spelers en scheidsrechters waren zich ook al aan het omkleden.
Alle leden werden van klein naar groot neergezet, want de kleinste leden lopen vooraan. Na een korte uitleg, was het tijd om het FC Groningen- tenue aan te trekken. De leden die aan de hand van een Roda JC speler meeliepen waren ook prijswinnaars. Deze kinderen hadden namelijk meegedaan met een prijsvraag die op de website www.fcgroningenjuniorclub.nl gestaan heeft. De gelukkige winnaars waren: Ian Bos, Job Oosterveld, Stan Bos, Nick Wayer, Leon Enting, Sharon Oosterhuis, Iris Knol, Ruben Nieuwenweg, Sven van Drunen, Manon de Boer en Jurgen de Boer. Zij kregen het paarse uittenue van FC Groningen aan en de winnaars van de Rabobank kregen het thuisshirt om aan te trekken.
Nadat iedereen nog even kon plassen liep iedereen netjes achter elkaar de spelerstunnel in om te wachten op het grote moment. Als de spelers er dan aan komen is het altijd even spannend, maar hup! hand vast en het veld op! Euroborg was uitverkocht en onder luid applaus werden de spelers ontvangen. Na het begroeten en handje schudden van de teams, gaven alle kinderen elkaar een hand en in een lange slinger renden ze terug om zich snel om te kleden en vanaf de tribune de wedstrijd te bekijken.
Vlak voor de rust was het de beurt aan de oudere leden. De vijf deelnemers aan de shoot-out waren dit keer: Steven Broekema, Gert-Jan Niezen, Thijs Knol, Frank Brals en Esther van der Veen. In de kleedkamer werd de volgorde bepaald en werd uitgelegd dat ze ieder twee penalty’s mochten schieten en één shoot- out poging. De laatste is dribbelen met de bal vanaf de zestien richting het doel en dan schieten. Na het omkleden moest er gewacht worden op het fluitsignaal voor de rust en was het wachten op keeper Leon ter Wielen, die normaal het doel van het belofte- elftal van FC Groningen verdedigd.
Nog enkele aanmoedigingen van Groby en daarna was het tijd om het veld op te lopen. De keeper was goed in vorm, want hij werd maar twee keer gepasseerd. Uiteindelijk was Thijs Knollen de winnaar, want hij wist de shoot- out poging in het doel te krijgen en dat leverde hem twee punten op. Dus hij gaat door naar de halve finale. Na het nemen van nog een paar foto’s was het weer tijd om te verkleden en terug te gaan naar de tribune en de rest van de wedstrijd te bekijken en FC Groningen naar de overwinning te schreeuwen.
Naast alle activiteiten waren er ook nog een aantal *FC Groningen- rekeninghouders die een wedstrijdbezoek hadden gewonnen. Dit waren: Stef Moed, Jesse Engelsma, Maud Duijn, Robin Venema, Wilco Wieringa, B. Liewes, T. Salomons, J. Vredeveld, M. Westerkamp, R.M. Houthuis, F. Mulder, T. Poort, R. van der Heide, G. Speelman, M.D. Bosgraaf en B.J. Steenbergen. Zij mochten allemaal samen met hun ouders, opa’s en oma’s of broertjes en zusjes de wedstrijd komen bekijken.
Volgende week gaat FC Groningen op bezoek bij FC Twente en dan zullen er weer elf leden naar die wedstrijd gaan om mee te lopen in de line- up en vervolgens FC Groningen naar de overwinning te juichen.
*Wil jij ook graag een FC Groningen rekening? Dat kan bij de Rabobank! Rabobank is namelijk superfan van de FC Groningen Junior Club! Klik hier voor meer informatie.
(Foto’s: Actafotografie)

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’