Jubileumwedstrijd voor hoofdrolspeler Sergio Padt

31 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen gaat vanavond vol voor de eerste driepunter voor eigen publiek van dit seizoen. De Trots van het Noorden speelt in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen Heracles Almelo. Het beginsignaal van scheidsrechter Lindhout klinkt om 19.45 uur, het stadion opent om 18.15 uur. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar en tot aan de aftrap online via deze website.

FC Groningen en Heracles Almelo staan voor de 28ste keer tegenover elkaar op Groningse bodem. Van de voorgaande ontmoetingen wist de thuisploeg er liefst 20 te winnen en scoorde het in totaal 61 keer. De Trots van het Noorden is al acht competitieduels op rij in eigen huis ongeslagen tegen de Almeloërs.
 
Club van 200
Voor Sergio Padt wordt het treffen met Heracles Almelo een bijzondere mijlpaal. De doelman is hoofdrolspeler in het programmaboekje voor de competitiewedstrijd van vanavond. Padt staat voor de 200ste keer onder de lat bij een officiële wedstrijd van FC Groningen. De doelman is de 25ste speler uit de geschiedenis van de club die tot dit aantal wedstrijden komt. Padt gaat in een uitgebreid interview, afgedrukt in het wedstrijdprogrammaboekje, in op de goede defensieve organisatie waarmee de doelman dit kalenderjaar al tien keer de nul hield.
 
In januari was uitgerekend de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo het ‘nieuwe begin’ en de start van een prima reeks waarin FC Groningen qua puntenaantal zelfs in de top-5 van 2019 staat. “Afgelopen seizoen is zeker een basis waarop we dit seizoen verder zijn gegaan,” zegt Padt in het programmaboekje. “Daarbij was er natuurlijk wel de wens om in voetballend opzicht wat meer te kunnen brengen. De nieuwe jongens die gekomen zijn, brengen nog meer extra specifieke kwaliteiten.”
 
De trainers
Net als Padt komen ook de hoofdtrainers Danny Buijs en Frank Wormuth aan het woord in het programmaboekje. De trainer van Heracles Almelo ontmoet vanavond in de persoon van Mark-Jan Fledderus een oude bekende. De technisch directeur van FC Groningen werkte afgelopen seizoen in Almelo en kent de Duitse oefenmeester goed, maar Wormuth denkt niet dat dit invloed heeft op de wedstrijd.
 
“Onze samenwerking was briljant en we waren heel close. Natuurlijk hebben we samengewerkt aan onze voetbalfilosofie, maar ik denk dat er tegenwoordig in het voetbal weinig geheimen meer voor elkaar zijn. Het gaat om de details waarop je elkaar kunt verrassen.”

Te koop
Lees de uitgebreide interviews en veel meer wedstrijdfeiten en wedstrijdinformatie vanavond in het wedstrijdprogrammaboekje. De programmaboekjes, waaraan een verloting met mooie prijzen is gekoppeld, worden voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo rondom het Hitachi Capital Mobility Stadion verkocht.

photo6003614761226448836
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws