Jubileumveiling: maatschappelijk doel en eerste tussenstand

25 april 2022

Het is veilingweek bij FC Groningen! De Trots van het Noorden organiseert samen met partner Catawiki een speciale Jubileumveiling ter ere van het vijftigjarige bestaan van de club. Supporters en andere geïnteresseerden kunnen bieden op een vijftigtal unieke kavels, er komen bijzondere sprekers voorbij en er staan tal van activiteiten op de planning. De totale opbrengst wordt gebruikt om zoveel mogelijk kinderen meer en beter te laten bewegen.

Naast dat er geboden kan worden op unieke items en experiences, volgen er in de loop van de week onder andere een livestream, tentoonstelling en taxatie-evenement.  
 
De volledige opbrengst van de veiling gaat naar stichting FC Groningen in de Maatschappij. Van daaruit wordt het geld gebruikt om op zoveel mogelijk locaties Trainen in de Wijk te organiseren, een programma waarbij professionele en gemotiveerde FC-trainers leuke en inspirerende trainingen verzorgen in buurten en wijken in het achterland.  

20210114TRAINENINDEWIJKHOOGKERK011

Tussenstand 
Trainen in de Wijk is één van de programma’s die FC Groningen inzet om bewegingsarmoede in Noord-Nederland te bestrijden. Simon Cageling, manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van FC Groningen, legt uit hoe de Jubileumveiling hier aan bij kan dragen. “Hoe meer de Jubileumveiling opbrengt, hoe meer kinderen er in beweging gebracht kunnen worden. Voor €9,00- kunnen wij één kind laten deelnemen aan Trainen in de Wijk. Na dag 1 van de veiling, zijn dat er ruim 270. Een mooi aantal om mee te beginnen, maar uiteraard wordt ingezet op zoveel mogelijk kinderen in het achterland.”  
 
Een kavel die een belangrijk aandeel heeft in de huidige tussenstand is, hoe kan het ook anders, het ingelijste shirt van Arjen van Robben. Het hoogste bod op deze tastbare herinnering aan de linkspoot van weleer, is op dit moment €200,-. Ook het bezoek aan een training én een lunch met de eerste selectie, is populair: er werd al €100,- geboden op deze mooie experience.   
 
Bied via deze pagina mee en steun FC Groningen in de strijd tegen bewegingsarmoede!

_MG_9071

FC Groningen in de Maatschappij 
Met stichting FC Groningen in de Maatschappij zet de club vol in op het tegengaan van bewegingsarmoede. En dat is hard nodig! Op dit moment heeft één op de acht jongeren overgewicht en als er niets gebeurt, is in 2040 één op de drie volwassenen te zwaar. Door middel van het Meer en Beter Bewegen programma wil de stichting, vanuit de kracht van FC Groningen als topsportorganisatie, zoveel mogelijk mensen inspireren en activeren om meer en beter te bewegen.  
 
Simon Cageling vertelt in onderstaande video meer over de stichting en haar ambitie. 

Laatste nieuws