string(9) "claudebot"

Jubileumboek Supportersvereniging: ‘Groen-witte passie’.

Vrijdag 18 september 2009 om 14:56

Volgende week, op donderdag 24 september 2009, bestaat de Supportersvereniging FC Groningen precies 25 jaar. Ter gelegenheid van die mijlpaal verschijnt volgende week het jubileumboek 'Groen-witte passie', waarin de boeiende geschiedenis van de vereniging wordt verteld aan de hand van interviews, krantenartikelen, anekdotes, archiefmateriaal en veel unieke foto's.

De vereniging die in 1984 begon met zeventig leden, is in een kwart eeuw uitgegroeid tot een volwassen vereniging met meer dan vierduizend leden en een breed scala aan activiteiten. Gedreven door passie voor hun club, staken de vrijwilligers de afgelopen kwart eeuw vele uren in de vereniging, om FC Groningen te ondersteunen en om de band tussen supporters onderling te verstevigen.

In meer dan tweehonderd bladzijden en honderden unieke foto’s maakt de lezer een reis door de wereld van FC Groningen en haar fans, gedreven door groen-witte passie. Thema’s als de Open Dagen van FC Groningen, het clubblad d’Olle Grieze, de Groningen Fanatics en diverse activiteiten zoals de wedstrijdmascotte, de Shoot-Out-Bokaal, het voetbalteam en de tactische avonden onder leiding van trainers van FC Groningen worden in aparte hoofdstukken belicht. Ook komen Hans Nijland en Ron Jans aan het woord over hun raakvlakken met de vereniging.

Alle leden van de Supportersvereniging, die tijdig hun contributie hebben voldaan en voor 1 september 2009 geregistreerd stonden als lid, krijgen het boek rond 25 september thuisgestuurd als jubileumcadeau. Omdat het boek niet alleen interessant is voor leden van de vereniging, maar ook voor FC Groningen-supporters en voetballiefhebbers in het algemeen, ligt het boek vanaf volgend weekend (25 – 27 september) ook in de betere boekhandel, of is verkrijgbaar bij Uitgeverij Profiel te Bedum.

Titel: Groen-witte passie
25 jaar Supportersvereniging FC Groningen (1984-2009)
Auteurs: Nico Swart & Bas Dölle
Uitgever: Uitgeverij Profiel, Bedum
Pagina’s: 208
Datum uitgave: 24 september 2009
Bindwijze: Hardcover, full-colour
Prijs: 29,95 euro

NB: Leden van de Supportersvereniging (voor 01-09-2009) krijgen het boek kosteloos thuisgestuurd!

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus