string(9) "claudebot"

Joris Reiziger: 'Als je iets wil, moet het echt uit jezelf komen.'.

Woensdag 10 maart 2021 om 14:00

Joris Reiziger voetbalde acht seizoenen in de Opleiding van FC Groningen. Het leven stond dagelijks in het teken van ontwikkelen en beter worden. Hoewel Reiziger de stap naar het eerste niet heeft kunnen zetten, kijkt hij terug op mooie jaren. Reiziger leerde eigenaarschap te creëren over zijn eigen ontwikkelplan. “Als je iets wil, moet het uit jezelf komen.”

Screenshot Joris

Joris Reiziger kwam negen jaar geleden samen met zijn tweelingbroer Daan binnen bij de Opleiding van FC Groningen. Lange tijd voetbalden de twee samen bij de FC en nog steeds wordt er onderling vaak fanatiek gestreden in huize Reiziger. Joris is tegenwoordig student rechten en voetbalt in de hoofdmacht van Be Quick Groningen, Daan is keeper bij Ajax.”
 
Reiziger leerde veel binnen de Opleiding waarvan hij vandaag de dag nog steeds profijt heeft. “Dat begint bij de jongste jeugd met discipline en naar mate je ouder wordt, komt daarbij wat je allemaal kunt doen om je echt te verbeteren. De trainers zijn er om je te helpen, maar het moet zeker ook uit jezelf komen. Het feit dat je binnen de Opleiding altijd bezig bent geweest met ontwikkeling, merk je ook in het leven. Dat je ook op andere vlakken wil blijven ontwikkelen.”
 
Na acht mooie jaren kreeg Reiziger aan het einde van het vreemde seizoen 2019/2020 te horen dat een toekomst bij FC Groningen op dit moment niet voor hem is weggelegd binnen de lijnen van het voetbalveld. “Het hele jaar heb je ontwikkelgesprekken dus het kwam niet helemaal uit de lucht vallen, maar het was best een klap. Een droom spat uiteen en er valt een groot deel van je leven weg.”
 
Reiziger neemt de lessen die hij leerde vanuit de Opleiding mee in zijn studie en kijkt met een goed gevoel terug op zijn jaren in het groen-witte shirt van FC Groningen. “Voetbal blijft mijn passie en FC Groningen mijn club.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus