Jorg Schreuders eerste genomineerde Best Western Strijder van het Jaar

12 november 2021

Middenvelder Jorg Schreuders is de eerste genomineerde voor de eretitel ‘Best Western Strijder van het Jaar.’ De aanvoerder van FC Groningen onder-18 werd twee jaar geleden ook al eens genomineerd en kijkt terug op zijn ontwikkeling van de afgelopen maanden. 

nominatie strijder vh jaar1

Schreuders is blij met de nominatie. “Hartstikke leuk natuurlijk. Het is een erkenning dat je goed bezig bent. Ik heb ook hard gewerkt en dit is een kleine erkenning om zo door te blijven gaan. In mijn rol als aanvoerder probeer ik waar het kan het team op het veld te helpen. Met goals, assists en iedereen op sleeptouw nemen wanneer het lastiger gaat.”
 
De aanvoerder was in de eerste aflevering van de meerdelige serie over FC Groningen onder 18 de hoofdpersoon. De aflevering is hier terug te zien. Daarin vertelde de middenvelder onder meer nog niet zo vaak te scoren.
 
“Dat is misschien wel een van de ontwikkelpunten van de afgelopen maanden waarin ik ben gegroeid. Ik ben nog steeds geen veel scorende middenvelder, maar ik ben er hard mee bezig geweest en het is wel fijn dat in de laatste fase zich ook uitbetaald in goals en assists. Ik wil graag de volgende stap zetten en daarvoor moet je in ieder geval iedere dag hard werken om aan de trainers te laten zien dat je het aan kunt.”
 
Trainer Paul Matthijs duidt waarom zijn aanvoerder de nominatie voor Best Western Strijder van het Jaar heeft verdiend. “Jorg toont vanaf het begin van het seizoen initiatief, hij heeft plezier in wat hij doet en doet alles met 100% inzet. Jorg heeft een open karakter en ontwikkelt zich binnen alle drie de leerlijnen van de Opleiding – presteren als voetballer, bewegen als atleet en leven als een profsporter – (red.) erg goed.”
 

In totaal worden er vijf spelers uit de Opleiding genomineerd waarna aan het einde van het seizoen een Best Western Strijder van het Jaar wordt gekozen. Eerdere winnaars waren onder andere Ludovit Reis en Tom van de Looi, die later doorbraken in het eerste elftal. Vorig seizoen werd de eretitel gewonnen door Bjorn Meijer, die sinds deze zomer deel uitmaakt van de eerste selectie. 

Laatste nieuws