Jonkies knallen FC naar volgende ronde.

Donderdag 21 september 2017 om 22:06

FC Groningen heeft donderdagavond in Utrecht de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker bereikt. USV Hercules werd met 4-2 verslagen na een 1-1 stand bij rust. Mooi was het officiële debuut van de 17-jarige middenvelder Ludovit Reis. De leeftijden van de vier Groningse goalgetters lagen allemaal rond de twintig: 21, 19, 20 en 21. Later vanavond is de loting voor de laatste-32.

In de Utrechtse Galgenwaard was de hoofdtribune aardig gevuld met zo’n drieduizend voornamelijk leden en ouders van de omnisportvereniging Hercules. Bij FC Groningen verving basisdebutant Ludovit Reis (17) de geblesseerde Ruben Jenssen op het middenveld. Ook Kasper Larsen en Todd

De Zondag Derde Klasser kwam als een duveltje uit een doosje en maakte na elf minuten de 1-0. Fouad Belarbi was de gevierde man aan de kant van de amateurs. Opmerkelijk was het feit dat hij in de rust al zijn eerste interview zou geven over zijn treffer, aangezien camera’s van FOX zowel voor, tijdens als na de wedstrijd in de kleedkamer welkom waren.

FC Groningen stelde evenwel orde op zaken en scoorde vlak voor de pauze: 0-1. Een treffer van Oussama Idrissi (21) vanaf de linkerpunt van de zestien meter. Meteen na de pauze maakte Ritsu Doan zijn opwachting als vervanger van Jesper Drost. De Japanner (19) had welgeteld 43 seconden nodig om het net achter doelman Fons Mulder te vinden: 1-2 meteen na rust.

Juninho Bacuna deed vervolgens ook nog een duit in het zakje. Na ruim een uur spelen krulde de 20-jarige middenvelder een vrije trap in de linkerbenedenhoek en was het verzet van de amateurs ook definitief gebroken. Invallers Tom van Weert en Ajdin Hrustic combineerden zich in de 76ste minuut nog naar een vierde Groningse treffer. Hrustic (21) was de afmaker: 1-4.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd behaalde Leroy Oehlers de eindstand op 2-4. Zo behaalde FC Groningen de laatste-32 van het bekertoernooi. Later op de avond zal worden geloot voor de tweede ronde, die midweeks zal worden afgewerkt op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober. Dan strijden nog 13 Eredivisieclubs, negen Jupiler League-clubs en tien amateurverenigingen in de strijd om de KNVB-beker 2017/2018.