Jong ‘Jong FC’ laat twee punten liggen in Sneek

13 januari 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Sneek 1-1 gespeeld tegen ONS. Bij rust was de stand 0-1 door een treffer van Kasper Oldenburger. Vlak na de pauze maakte de thuisclub 1-1. Na 16 duels is de FC vierde van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag met 29 punten.

In Friesland trad de ploeg van Jong FC Groningen aan met een heel jonge ploeg. Zes basiskrachten kwamen in Spanje in actie bij het eerste elftal op het trainingskamp, tegen Club Brugge en Dynamo Dresden. Het betekende dat trainer Alfons Arts moest putten uit de selectie van FC Groningen onder-19 en op die manier twee jongens van 18 en twee van 17 in actie kwamen tegen ONS. “Ze hebben het prima gedaan, maar toch overheerst het gevoel dat er meer in had gezeten,” was de conclusie van Arts.

In de eerste helft had de ploeg van Arts de wedstrijd gedomineerd. “We kwamen na ruim een halfuur keurig op 0-1 door een loopactie achter de verdediging en Kasper Oldenburger die de bal goed binnen schoot. Maar vervolgens verzuimden we voor de pauze nog één of twee keer te scoren. In de eindfase van de aanvallen was het te slordig en werden verkeerde keuzes gemaakt.”

Tijdens de pauze benadrukte de trainer om van de eigen goal af te blijven spelen en beducht te zijn voor de snelle aanvallers van de thuisploeg. “Maar we stonden nog niet koud in het veld, of de 1-1 lag er al in nadat wij tweemaal achter elkaar te slap ingingen bij een duel. Daarna domineerden we opnieuw en gaven we de gehele tweede helft maar één gevaarlijke counter weg.”

“We speelden soms  ook opportunistischer en sloten goed bij en gingen voor de tweede bal. Maar voor de goal waren we niet resoluut genoeg. Kortom, er had meer ingezeten. Op voorhand zou je er misschien voor tekenen om met zo’n jonge ploeg een punt te pakken, maar achteraf had er toch veel meer in gezeten,” aldus Arts die volgende week met zijn ploeg thuis speelt tegen hekkensluiter Magreb’90.

Opstelling Jong FC Groningen
El Ouazzane, Riksman, Ploem, Sopacua, Van Lingen, De Vos, Bouman, Finnsson (50’ Burger), Margaritha (90’ Waterink), Donald (56’ Freriks), Oldenburger.
Rest bank: Boevink, Faber, Balk.

Scores: 35’ Oldenburger 0-1; 49’ Dommerholt 1-1.

Laatste nieuws