Jong Groningen wint thuisduel opnieuw nipt.

Maandag 16 september 2013 om 21:23

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 1-0 gewonnen van Jong FC Dordrecht. Género Zeefuik maakte vijf minuten voor tijd de enige goal.

Het wedstrijdbeeld was als in de vorige thuiswedstrijd tegen Jong Fortuna Sittard. FC Groningen moest het spel maken en had een fors veldoverwicht. De beste kans in de eerste helft was van Hilal Ben Moussa. De uitstekend keepende doelman Robbert te Loeke hield zijn ploeg lange tijd op de been.
Na de pauze zette Groningen nog een tandje bij en was Groningen diverse keren dichtbij de openingstreffer. Krisztian Adorjan, Tom Hiariej Género Zeefuik en Richairo Zivkovic kregen kansen. De aanvoer van de zijkanten was goed verzorgd. Bij een hoekschop kreeg Hans Hateboer een aardige kans.
In de slotfase nam de thuisclub een risico door centrale verdediger Hans Hateboer voorin te laten staan als aanspeelpunt. Een bal van achteruit, inderdaad doorgekopt door Hateboer was uiteindelijk de inleiding voor de winnnede goal. De doorkopbal kwam in de voeten van Género Zeefuik die één op één met de keeper kwam te staan. Zeefuik rondde prima af en bepaalde de eindstand op 1-0.
Daarmee heeft FC Groningen na drie wedstrijden nu zeven punten. Koploper is Jong NEC/FC Oss dat nog de volle winst heeft uit drie wedstrijden. Komende week heeft Jong Groningen geen competitieverplichtingen en wordt woensdag 25 september om 15.00 uur geoefend bij Bayer Leverkusen onder-23. Op dinsdag 1 oktober is de volgende competitiewedstrijd voor Jong FC Groningen, uit tegen Jong FC Volendam.
Van der Lei; Burnet (89′ Saban), Hateboer, Ekong, Johansson; Hiariej, Ben Moussa, De Leeuw (46′ Zivkovic); Adorjan, Zeefuik, Boutzamar (66′ Hagenauw).
Rest bank: Potveer, Payne, Van Leijenhorst, Janzen.
Score: 86′ Zeefuik (Hateboer) 1-0.