Jong Groningen verliest en is uitgebekerd.

Maandag 13 oktober 2008 om 20:56

De Beloften van FC Groningen hebben maandagavond op Corpus den Hoorn met 2-1 verloren van Jong De Graafschap. Na een 0-2 stand bij rust speelden de Groningers een prima tweede helft, maar verder dan een treffer van Serdar Öztürk kwam de FC niet.

In de eerste helft kwam Jong FC Groningen op achterstand door een treffer van Rifat Bugdayci. Hij benutte een strafschop nadat Jeroen Veldmate in de zestien meter een overtreding had begaan. Zeven minuten voor de pauze maakte Mark Bloemendaal de 0-2.

Na de onderbreking tapte de thuisploeg uit een heel ander vaatje en draaide het beeld van de wedstrijd compleet. Na twintig minuten werd Pepijn Kluin in de aanvalslinie afgelost door Serdar Öztürk, die een sterke invalbeurt maakte. Twaalf minuten voor tijd maakte hij de aansluitingstreffer uit een voorzet van de rechterkant.

Even later had Öztürk ook de gelijkmaker op de schoen. Stefan Postma plukte de bal echter net van zijn voet. Ondanks een sterk slotoffensief van Groningen bleef De Graafschap op de been.

Door de overwinning is De Graafschap zo goed als zeker van een plekje in de volgende ronde. Heracles won met duidelijke cijfers en BV Veendam (7-0) en daardoor heeft Groningen geen zicht meer op een plek in de achtste finales. Op 15 december speelt Groningen nog uit tegen Heracles in het laatste groepsduel.

De eerste twee ploegen van de groep gaan door:
1. Graafschap en Heracles 2-6, 3. Groningen 3-2, 4. Emmen 2-1, 5. Veendam 3-1. Groningen en Veendam uitgeschakeld. Emmen moet tweemaal winnen om de achtste finales te bereiken.

Ter Wielen; Kunst, Lachman, Veldmate, Wagenaar, Dijkstra, Pellegriti, Holla, Pomstra, Kluin (66’ Öztürk), Krohne.
Rest bank: Timmermans, Apotheker, Eslik, Tabaouni.

Scheidsrechter: Gözübüyük
Scores: 16’ Bugdayci (strafschop) 0-1, 38’ Bloemendaal 0-2; 78’ Öztürk 1-2
Gele kaarten: 16’ Veldmate, 52’ Kunst, 71’ Lachman