Jong Groningen naar linkerrijtje.

Maandag 28 september 2009 om 21:10

De Beloften van FC Groningen hebben maandagavond op Corpus den Hoorn met 4-0 gewonnen van Jong AZ. Bij rust was de stand 3-0. Tegenvaller was het uitvallen van Petter Andersson. Hij moest na een kwartier geblesseerd het veld verlaten.

Het duel begon tien minuten later omdat AZ nog van sokken moest wisselen. De rode kousen van GRC brachten uitkomst. Al na twee minuten bracht Petter Andersson de stand op 1-0 na een eentweetje met Tim Matavz. Een minuut later kreeg Tim Matavz de mogelijkheid de score te verdubbelen. In de veertiende minuut moest Andersson per brancard het veld verlaten. Vier minuten later was Dennis Krohne zijn vervanger. Een halfuur eerder dan vooraf gehoopt.
De ploeg van trainer Erwin van de Looi liet de concentratie niet verslappen en ging door op de ingeslagen weg. Danny Menting maakten in de 25ste minnut 2-0 op aangeven van opnieuw Tim Matavz. Drie minuten later werd de stand 3-0 door een eigen doelpunt van rechtsback Toine van Huizen van AZ.
De topscorer aan de zijde van de gasten was dichtbij een treffer, maar mikte na een halfuur op de binnenkant van de paal. Vlak na de pauze werd er een forse overtreding gemaakt op Tim Matavz. Uit de vrije trap die volgde, knalde Leandro Bacuna de 4-0 in de linkerkruising. In het restant van de wedstrijd bleef Groningen heer en meester, maar ontbrak het aan scherpte voor de goal van AZ. Tim Matavz was nog het dichtst bij de vijfde treffer. Hij raakte de paal. Door de tweede zege stijgt Jong FC Groningen naar plek zes op de ranglijst.
Opstelling Jong FC Groningen
Ter Wielen; Kunst, Sankoh, Lachman, Jansen; Olijve, Bacuna (86′ Pomstra), Andersson (18′ Krohne); Menting, Matavz.
Rest bank: Nienhuis, Dijkstra, Tripsas, Wagenaar, Werkman.
Scheidsrechter: Van der Scheer
Scores: 2′ Andersson 1-0, 25′ Menting 2-0, 28′ Van Huizen (eigen doelpunt) 3-0; 48′ Bacuna 4-0.