string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC wordt vierde, verliest en zegt duel vrijdag af.

Woensdag 13 augustus 2008 om 15:38

De Beloften van FC Groningen zijn volop in voorbereiding. Komende maandag wordt de eerste bekerwedstrijd gespeeld, tegen Emmen. Een week later staat de eerste competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma.

Afgelopen zaterdag nam de ploeg van coach Erwin van de Looi deel aan een toernooi met Beloftenteams in Pijnacker. In de groepsfase waren er drie zeges te noteren en verloor Jong FC Groningen van Germinal Beerschot uit België. In de strijd om de derde plek was Jong Vitesse uiteindelijk na strafschoppen te sterk.
Maandagmiddag oefende Jong FC in Gasselte tegen Jong Chili. Groningen bood prima weerstand, maar kampte nogal met personele krapte. Reservedoelman Theo Timmermans moest in de slotfase zelfs nog invallen als rechtsbuiten. De sterke Chilenen wonnen met 3-0.
Komende vrijdag zou de ploeg oefenen tegen WHC uit Wezep, maar die wedstrijd is inmiddels afgezegd. Omdat het eerste elftal ook een wedstrijd speelt op vrijdagavond en de A1 een dag eerder terugkeert uit Japan, heeft trainer Van de Looi niet de mogelijkheid zijn selectie aan te vullen.
Om de ploeg fit te houden voor de maandag erop, hebben de Beloften de laatste oefenpartij dus geschrapt. Eerder werd nog met 6-0 gewonnen van Jong BV Veendam en nipt met 1-0 verloren van Jong FC Twente.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard