Jong FC verspeelt voorsprong in Euroborg.

Dinsdag 06 april 2010 om 21:10

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond in Euroborg met 3-1 verloren van Jong PSV. Voor de pauze kopte Darryl Lachman uit een hoekschop de 1-0 raak. Na de pauze boog PSV de score om.

Voor drieduizend toeschouwers in Euroborg begon Jong FC Groningen dinsdagavond in Euroborg aan de inhaalwedstrijd tegen Jong PSV. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor Jagos Vukevic van de gasten. Serhat Koç zag aan de overzijde een inzet geblokt. Romario Sabajo zag een inzet door doelman Leonard Nienhuis tot corner verwerkt worden.
In de 33ste minuut kwam Groningen op een voorsprong toen Darryl Lachman een corner van aanvoerder Frank Olijve binnenkopte: 1-0. Even later was Zakaria Labyad gevaarlijk uit een vrije trap. Vlak voor rust werd PSV nog twee keer gevaarlijk. Funso Ojo raakte de lat en opnieuw Labyad mikte naast.
In de tweede helft zette PSV de kansen wel om in doelpunten. Vukovic zag een vrije trap van zijn voet van richting veranderd worden en liet daardoor doelman Nienhuis kansloos: 1-1. Dennis Krohne dwong doelman Cassio Ramos aan de overkant tot een redding voordat Dirk Marcellis in de 78ste minuut 1-2 aantekende.
Groningen begon meer risico te nemen en liet zo ook meer ruimte aan PSV dat na de 1-3 van invaller Gianluca Maria in de extra tijd nog kans kreeg. Steve Olfers kopte de bal tegen de lat. Door de nederlaag blijft FC Groningen zesde op de ranglijst en is uitgespeeld in de titelrace. Jong PSV mengt zich door de zege nadrukkelijk in die strijd en heeft vier duels voor het einde slechts een punt minder dan koploper Jong Ajax.

Opstelling Jong FC Groningen
Nienhuis; Kunst, Lachman, Werkman, Wagenaar; Olijve, Post, Krohne (75′ Pomstra), Menting; Kluin (79′ De Rijp).
Rest bank: Bakker, Dijkstra, Van Erkel, Tripsas.
Opstelling Jong PSV
Ramos, Olfers, Marcellis, Vukovic, Thomassen, Ojo, Sabajo, Van Nuland (57′ Bourdouxhe), Tamata (44′ Maria), Labyad, Mokhtar (91′ Heerkens).
Rest bank: Toonen, Horsten.
Toeschouwers: 3.000
Scores: 33′ Lachman (Olijve) 0-1; 58′ Vukovic (vrije trap) 1-1, 78′ Marcellis 1-2, 88′ Maria (Labyad) 1-3.
Scheidsrechter: Abbink