string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC start competitie met zege en is koploper.

Maandag 10 augustus 2015 om 23:18

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Doetinchem met 3-0 gewonnen van Jong De Graafschap. De ploeg is na de eerste speeldag in de Beloftencompetitie nu koploper en speelt volgende week meteen een topper tegen Jong FC Twente.

Jong FC Groningen reisde zonder trainer Alfons Arts af naar Doetinchem. De coach moest wegens familie-omstandigheden verstek laten gaan. Assistent-trainer Gerard Wiekens nam de honneurs waar. “Maar dat deed ik samen met Peter Hoekstra, de trainer van onze A1.”
Wiekens sprak van een ‘terechte overwinning’ voor zijn ploeg: “We zijn vandaag prima begonnen, maar hadden vervolgens wat moeite met de 4-4-2-formatie van De Graafschap. In die fase hadden we moeite met druk zetten op het middenveld. Uit twee afstandsschoten raakten ze beide keren de lat. In de eindfase van de eerste helft kregen we meer grip en kwamen we door twee mooie doelpunten lekker de kleedkamer in.”
De 0-1 was uit een voorzet van Pier Veldman gescoord door Oussama Idrissi en twee minuten later scoorde Kasper Oldenburger uit een voorzet van Daro Faraj. Glenn Bijl had bij 0-0 ook al een kans gehad, maar schoot hoog over. “In de tweede helft kwamen we al binnen een kwartier ook op 3-0 na een eigen actie van Idrissi. Daarna hadden we controle en hadden we de score nog verder moeten uitbouwen.”
Voor de pauze had de score ook geopend kunnen worden door De Graafschap. “Wat dat betreft zat het mee,”  stelde Wiekens. “Het was een terechte overwinning. De elf spelers hebben allemaal negentig minuten gespeeld en keihard geknokt. Er stond vanavond echt een team binnen de lijnen.”
Door de 3-0 zege is Jong FC Groningen nu koploper in de Beloftencompetitie. Komende maandag speelt de FC thuis tegen Jong FC Twente, dat op bezoek komt op Sportpark Corpus den Hoorn. Het is meteen een kraker van de eerste orde, want de Tukkers rekenden af met Jong Vitesse (3-2) en hebben eveneens drie punten gepakt in de eerste speelronde.

Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei; Bijl, Veendorp, Baas, Faraj, De Vos, Hrustic, Veldman, Oldenburger, Jasper, Idrissi.
Bankbezetting: Gies, De Leeuw, Stenekes, Van Duinen.
Scores: 41’ Idrissi 0-1, 43’ Oldenburger 0-2; 57’ Idrissi 0-3.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard