Jong FC op zoek naar eerste punten op Corpus

14 september 2018

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 15 september om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen Eemdijk uit Bunschoten. De wedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn is vrij toegankelijk voor publiek. Groningen heeft na drie duels zes punten en de ploeg van trainer Hans van Arum is momenteel nog puntloos.

Trainer Alfons Arts heeft met zijn selectie een goede trainingsweek achter de rug. “Alle spelers zijn goed fysiek goed uit de wedstrijd tegen De Dijk gekomen,” aldus de FC-trainer. “Jhurrey Margaritha is weer aangesloten bij de groep. Martijn van Maastrigt moest deze week helaas afhaken met een blessure en is er morgen niet bij.”
De Roemenen Antonio Manolache en Antonio Sefer hebben de nodige speelminuten gemaakt bij Roemenië onder-19. Daniël Bouman is door een blessure een aantal weken niet inzetbaar.

Punten
Het feit dat Eemdijk nog puntloos is na drie wedstrijden, zegt Arts niet zoveel. “Het zijn alle drie wedstrijden geweest waarin ze gelijkwaardig waren aan de tegenstanders. En het was steeds nèt niet voor ze. Ze gaan hun draai zeker nog vinden in deze Derde Divisie Zaterdag en het is aan ons om te zorgen dat ze daarmee niet zaterdagmiddag in Groningen gaan beginnen.”

“Het is bij ons zaak door te gaan waarmee we bezig waren. We zijn op zoek naar meer ritme en vastigheid en de trainingen van de afgelopen week hadden het accent dat de spelers uit dezelfde linies veel oefenstof met elkaar afwerkten. In de wedstrijd tegen Eemdijk moeten we niet te gehaast voetballen door ons eigen enthousiasme. Met veel energie zoals bijvoorbeeld in de eerste helft tegen Quick Boys en daarnaast meer meedogenloos zijn voor de goal. We gaan de wedstrijd met vertrouwen tegemoet.”

Programma opleiding zaterdag 15 september
AZ – FC Groningen onder-17 (VRIJDAG 14 september, 15.00 uur)
sc Heerenveen – FC Groningen onder-13 (11.00 uur)
Sparta Rotterdam – FC Groningen onder-19 (14.30 uur)
FC Groningen onder-23 – Eemdijk (15.00 uur)
FC Groningen onder-12 speelt een drieluik met FC Utrecht, NEC en VVV in Zeist.

Laatste nieuws