Jong FC onderuit tegen Jong Utrecht.

Maandag 14 september 2015 om 21:20

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 3-2 verloren van Jong FC Utrecht. Gijs Jasper maakte na ruim een halfuur de 1-1. Na een 1-2 ruststand werd het na ruim een uur 1-3. Jasper bepaalde vervolgens vanaf de strafschopstip de 2-3 eindstand. Groningen staat nu op de vierde plek van de ranglijst in de Beloftencompetitie.

In de beginfase kregen de gasten twee aardige kansen. Zo schoot Sofyan Amrabat tegen de kruising achter doelman Stefan van der Lei. In de 26ste minuut scoorde Nassir el Aissati maakte uit een vrije trap de 0-1. Zes minuten later maakte Gijs Jasper met een kopbal de gelijkmaker (1-1) na een prima aanval opgezet via Henk Bos en een voorzet van Kasper Oldenburger. Vijf minuten voor de pauze maakte Giovanni Troupee uit een rebound de 1-2.
In de tweede helft kreeg FC Groningen een kans op de gelijkmaker toen Oussama Idrissi met een afstandsschot de lat raakte. Na een uur spelen waren het echter de gasten die de voorsprong uitbouwden. Een voorzet vanaf de achterlijn werd van dichtbij binnen gewerkt door Kristoffer Peterson: 1-3. In de 69ste minuut maakte verdediger Troupee van Utrecht hands binnen ‘de zestien’ en benutte Jasper vervolgens de strafschop: 2-3. Het slotoffensief leverde nog enkele malen dreiging op, maar niet de gelijkmaker.
Na de tweede nederlaag van de competitie staat de ploeg van trainer Alfons Arts nog altijd op de vierde plek van de ranglijst met zes punten uit vier wedstrijden. De volgende competitiewedstrijd is op maandag 28 september, uit tegen Jong AZ dat koploper is en na drie wedstrijden nog zonder puntverlies.
Van der Lei; Payne (63’ Jim de Leeuw), Larsen (63’ Amakodo), Veendorp, Baas; Bacuna, Bos (81’ Veldman), De Vos; Oldenburger, Jasper, Idrissi.
Rest bank: Gies, Hrustic.
Scheidsrechter: Christian Mulder
Scores: 26’ El Aissati (vrije trap) 0-1, 32’ Jasper (Oldenburger) 1-1, 40’ Troupee 1-2 ; 60’ Peterson 1-3, 69’ Jasper (strafschop) 2-3.