string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC onderuit bij Almere City.

Dinsdag 25 augustus 2015 om 21:56

Jong FC Groningen is de koppositie voorlopig kwijt aan Jong Almere City FC. Dinsdagavond werd het duel tussen de nummers 2 en 1 van de ranglijst beslist in het voordeel van de Flevolanders.

Jong FC Groningen was onder leiding van trainer Alfons Arts naar Almere afgereisd zonder aanvulling van het eerste elftal of FC Groningen A1 (dat woensdagavond aan de competitie begint). Henk Bos was de enige dispensatiespeler in de Groningse ‘onder-23’. Bij Almere stond oud-Groninger Norair Mamedov in de basis.
In de eerste helft werd niet gescoord en toch lag in die helft de basis van de nederlaag volgens trainer/coach Arts. “Voor de rust waren we heel slordig in balbezit, flegmatiek in de duels. Al met al was het heel wisselvallig wat we lieten zien. Er was nog een fase dat we controle hadden over de wedstrijd, maar voor de rust hield doelman Stefan van der Lei ons op de been toen hij een kopbal via de lat overtikte.”
In de tweede helft begon Groningen ‘feller’, maar kwam de ploeg binnen zes minuten toch op achterstand. “Door dom balverlies bij de eigen zestien kwamen zij zomaar één op één te staan. Vanaf dat moment heeft het team wel alle schroom van zich afgegooid en vielen we aan met een hoog baltempo. We kregen dan ook vier à vijf grote kansen, maar geen van allen werd benut.”
Ook claimden de gasten nog een strafschop na een duidelijke overtreding binnen de zestien meter. “Onze aanvoerder Glenn Bijl kreeg nota bene een gele kaart voor een ‘schwalbe’. Al met al was de nederlaag onnodig en was een gelijkspel verdiend geweest. Door een zwakke eerste helft was het vanavond lastig terug in de wedstrijd te komen en daar hebben we de kans op de derde overwinning verspeeld.”
Uit de laatste veertig minuten heeft Arts voldoende aanknopingspunten kunnen halen voor het vervolg van de Beloftencompetitie. “We moeten in de eerste plaats net zoveel strijd en beleving bieden als we de voorgaande wedstrijden hebben gedaan. En dan zullen we voetballend vaak het verschil kunnen maken. Maar toch echt in die volgorde.”
Met zes punten uit drie duels staat Groningen nu op de vierde plek van de ranglijst van elf ploegen. Komende maandag wordt er geoefend tegen FC Emmen 2 en twee weken later, op maandag 14 september, is Jong FC Utrecht op Corpus den Hoorn de volgende tegenstander in de competitie.
Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Bijl, Veendorp, Baas, Faraj (75’ Hrustic); De Vos, Veldman, Bos; Oldenburger, Jasper, Idrissi.
Rest bank: Gies, De Leeuw, Amakodo.
Score: 51’ Van der Water 1-0

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard